Gheorghe Zamfir in concert la Palas / Festivalul International „Grigore Vieru”

În acest sfârşit de săptămână, ansamblul Palas îi invită pe ieşeni şi nu numai să îşi petreacă timpul liber bucurându-se de evenimente culturale aparte. Sâmbătă, 18 mai 2013, de la ora 18.00, grădina publică a complexului din centrul oraşului va găzdui spectacolul „Taina care mă apără”, din cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru” Chişinău – Iaşi.

Pasionaţii de literatură prezenţi în Parcul Palas vor fi încântaţi cu un concert extraordinar susţinut de naistul Gheorghe Zamfir şi orchestra sa. Momentul artistic va fi completat cu alte cântece pe versurile lui Grigore Vieru, interpretate de tenorul Mihai Munteanu, din cadrul Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Maria Bieşu” din Chişinău. Evenimentul va cuprinde şi un recital prezentat de actorul Eusebiu Ştefănescu, iar poeta Ileana Mălăncioiu va susţine un discurs de celebrare a marelui poet. Tot sâmbătă seara, în grădina Palas va avea loc şi decernarea premiilor celei de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Poezie „ Grigore Vieru” Chişinău – Iaşi

PROGRAM

Programul evenimentului este conceput ca un dialog cultural, desfăşurându-se în perioada 16 – 17 mai la Chişinău şi 18 – 19 mai la Iaşi. Deschiderea oficială a festivalului la nivel local va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00, la Muzeul Unirii, acolo unde se vor susţine alocuţiuni şi conferinţe, dar şi un recital al tenorului Mihai Munteanu. La ora 12.30 se vor depune flori la statuia poetului Grigore Vieru din Parcul Copou, iar la ora 13.00, scriitorii şi oficialităţile se vor întâlni cu elevii olimpici la limba şi literatura română din cadrul Colegiului Naţional “Costache  Negruzzi”. Acţiunile culturale continuă şi duminică, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, cu expoziţii de fotografie, recitaluri de poezie şi lansări de carte.

INFO

PALAS MALL

www.palasmall.ro/

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: