Festivalul GFest – ediția a VI-a

Muzică bună, activităţi relaxante şi noi orizonturi… Cu toții avem părți din noi înşine pe care încă nu le cunoaştem, dar le putem DESCOPERI. Poate ai o aptitudine pentru un anumit sport pe care nici nu ştiai unde îl poți practica în Iaşi. Sau dacă în fața unei camere, îți descoperi latura de om de televiziune? Dar dacă modelând ceramică vei descoperi artistul din tine? Află acum! Vino cu gaşca la GFEST, 25 – 27 august.

Ediția de anul acesta a festivalului de educație non-formală se va concentra în jurul cuvăntului DESCOPERĂ. Vor fi workshop-uri de sporturi şi arte, alături de challenge-uri pentru a te descoperi, însă şi demonstrații din diferite domenii la care nici nu te-ai gândit. Dacă le vei parcurge, vei primi ştampile. Adunarea tuturor ştampilelor te înscrie automat la tombola GFEST! Nu o rata!

Desigur, ți-am pregătit concerte şi multe surprize, însă nu uita: oricine poate fi următorul sportiv medaliat olimpic, antreprenor de succes, lider de opinie sau artist de renume internațional… contează SĂ TE DESCOPERI.

Pe parcursul celor trei zile de festival, în intervalul orar 17-20, publicul va avea posibilitatea să participe la cele 35 de activități organizate de partenerii festivalului, pentru a-şi primi titlul de cetățean G-Fest.

In cele trei zile ale festivalului, se vor asigura de bunăstarea participanților cei de la : Lex Hobby, ASCIS, SVAIS, GISO, Hamak, The Sky, Studio Aşa . Publicul va avea posibilitatea de a lua parte la lecții de yoga sau pilates, iar cei de la Liceul Tehnologic Special ” Vasile Pavelcu ” Iaşi ne vor prezenta un proiect captivant.

Ce poate fi mai binevenită într-o zi călduroasă de vară decât o bătaie cu apă între prieteni? Echipa GFest te aşteaptă duminica, 27 august, intre 13:00 si 15:00 în Piața Unirii pentru un eveniment de amploare bataie cu apa!

Pe parcursul festivalului vor fi prezenti cei de la hackerspace – IRIS Robotics care vă vor introduce în lumea roboticii şi care vă aşteaptă la un eveniment interactiv ulterior. Esti curios? Ti-ar placea sa iti faci chiar tu o lampa? Leduri, baterii, circuite simple si lampi printate 3D ce urmeaza a fi asamblate de cei mici te asteapta la finalul acestei luni, pe 31 August, la un Workshop creativ de asamblat lampi. Ne jucam, inventam, coloram si invatam impreuna cum putem aprind beculetul stiintei.  Daca ti-au starnit interesul, sa stii ca mai este o veste buna pentru tine! Dupa ce ne jucam impreuna timp de 3-4 ore, toate lampile vor fi luate acasa de micii inventatori. Taxa de participare: 50 lei  *taxa de participare se va achita in avans in contul bancar al ASOCIATIEI IRIS ROBOTICS ( RO58BTRLRONCRT0379443601) la Banca Transilvania, cu mentiunea ( Taxa inscriere workshop_NumePrenume), iar ulterior avem rugamintea de a ne trimite pe email dovada platii: contact@iris-robotics.com.

HomeTown Dance nu este doar o şcoală de dans, este vorba despre mult mai mult, de a fi o adevarată familie ce impartaşeşte aceeaşi pasiune şi plăcere pentru dans. Sloganul lor este #feellikehome şi vă invită să vizitați standul pentru a înțelege cu adevărat acest mesaj. V-au pregatit un concurs amuzant alaturi de o tombola, surprize dulci, o doza buna de energie şi super workshop-uri alături de coregrafii clubului de dans dar şi câțiva din membrii trupei. Mirinda, Tazu, Bibi, Mada, Alin şi Panda te aşteaptă pe 25, 26 si 27 AUGUST la Casa Pogor în cadrul festivalului G-fest ! Vino să dansezi  pe cele mai fresh piese. Vă garantam ca vibe-ul va fi unul pe măsura aşteptărilor !!!

Echipa de proiect „ArmenIS – Identități ale trecutului” în parteneriat cu Uniunea Armenilor din România Sucursala Iași propune participanților de la G-Fest un atelier de caligrafie. Cei prezenți vor avea posibilitatea de a pătrunde în tainele culturii orientale prin intermediul alfabetului, deprinzându-se prin această activitate cu modalitățile de scriere într-un limbaj milenar. Îi așteptăm la atelier pe toți cei care doresc să descopere o nouă cultură, pornind în această explorare de la fundamentul civilizației, care este fără doar și poate scrisul, cel mai accesat mijloc informațional.

ACTIVITATI ONG

Reporter pentru 1 minut – Te-ai pus vreodată în faţa unei camere de filmat, cu un microfon în mână? Dacă deodată descoperi că eşti făcut pentru asta? Şi chiar dacă nu eşti, faptul ca te expui în situaţii inconfortabile te dezvoltă ca persoană… so you must try this one!

Cultură G – Chiar dacă ştii sau nu informaţii despre Asociaţia Culturală Moldavia şi ASCIS, la aceasta probă va trebui să iei o foaie cu întrebări şi să cauţi răspunsurile pe foi ascunse în incinta festivalului. Da, ai auzit bine, caută foile cu o culoare distinctivă şi completează cu răspunsurile corecte!

Treasure Hunt – Sigur nu o ,,căutare de comori’’ obişnuită… pe echipe, veţi primi un set de task-uri, printre care să găseşti o statuie să te fotografiezi cu ea, să faci rost de anumite lucruri fără bani sau să intri în vorbă cu oameni necunoscuţi pe stradă şi să îi convingi să te ajute cu ceva. . A patra activitate din cadrul ONG-ul este :

Music Contest – Cu toţii ascultăm muzică, chiar dacă vrem sau nu, însă hai să vedem dacă ghiceşti numele sau artistul melodiilor pregătite de noi.

SPORT

Dacă îți plac provocările și sporturile de precizie, te așteptăm la mini poligonul  de tras cu arcul!

În ultimul traseu din cardul evenimentului va trebui să terminați cursa cu obstacole fără niciun alt mijloc de deplasare decât propriile picioare în cât mai puțin timp posibil.

La al doilea traseu la care veți putea lua parte va trebui să treceți de obstacole pe o trotinetă, fără a face greșeli, ca să nu fiți nevoiți să o luați de la început.

Ești pasionat de lupte? Vino la standul celor de la Cotnari Scorpions Fighting Academy pentru a învăța mai multe despre kickbox!

Un alt workshop de arte marțiale va fi prezent la G-Fest, așa că dacă dorești să vezi și alt stil de luptă oprește-te și la standul celor de la C.S. Kim Ho Dao Iasi pentru a descoperi și arta Qwan Ki Do-ului!

In week-endul 25-27 august, Iasi Club de Biciclete va fi prezent la G FEST, în curtea Casei Pogor, unde vă asteaptă între orele 17-20, cu probe sportive legate de capitolul bicicleta. Prima activitate sportivă la care veți lua parte în cadrul festivalului va fi un tur cu bicicleta, în care va trebui să vă puneți în aplicare cunoștiințele legate de regulile de circulație pentru a termina traseul în mod corespunzător.

Cu toții am jucat ping pong deși nu am știut exact toate regulile și când se aplică, așa că am pregătit un workshop unde puteți invăța mai multe despre acest sport și să le puneți în aplicare

DEPARTAMENTUL ARTE

În paşi de dans, activitățile vor continua. Ai vrea să dansezi dar ți-e frică pentru că nu te pricepi? Vino la workshop-ul celor de la Quasar pentru a învăța câteva mișcări de bază și pentru a-ți face curaj să dansezi. Ce ei pe poti vedea in fecare zi de festival de la ora 17:00. Vor avea workshop-uri scurte in care puteti invata pasi dar si un battle (va fi distractie, promit ei).

Whisper challenge: Vrei să citeşti pe buze? Băgă-te la o tură de joc şi vezi dacă reuseşti;

Răsfoieşte o carte: un loc confortabil şi o carte bună te aşteaptă să le descoperi ;

Spune-ți povestea artistică: prin intermediul amintirilor voastre legate de festival, vom creea povestea G-Fest;

G-umor: ştii să spui bancuri sau ai o poveste amuzantă? Știi să imiți personaje? Arată-ți carisma şi amuzamentul   exerciții de memorie vizuală în cadrul cărora veți avea posibilitatea să vă testați abilitățile

Exerciții interactive, unde veți comunica şi veți aplica strategii de joc împreună cu prietenii;

10 minute de instrument, activitate unde veți avea ocazia de a vă descoperi talentul, sensibilitatea, de a îmbina armonia cu distracția fie că doreşti chitară electrică sau tobe, fie că încerci clapele;

Workshop desen, în cadrul căruia veți învăța diverse tehnici grafice;

Desen antistres, ce vă va ajuta să vă relaxați dând culoare unor adevărate desene complexe;

Workshop ceramica care vă oferă şansa de a învăța tehnici de modelare şi de a păstra lucrarea;

În intervalul orar 20-22 vor susține reprezentații :

  • Shukar Nation (vineri);
  • Quasar (sâmbătă);
  • The Sky (sâmbătă);
  • Studio Aşa (sâmbătă);
  • Brigada Lăpuşneanu (sâmbătă);
  • Ciprian Cotruță (duminică);
  • Cosmin Vaman (duminică);
  • Alexandra Andrei (duminică);
  • Moldovean (duminică).

INFO

Muzeul National al Literaturii Romane

Str. Vasile Pogor 4, Iasi

www.gfest.ro

www.facebook.com/GFESTIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: