Geri Halliwell – Spice Girls

Geri Halliwell este sarbatorita noastra de astazi la Power Play. Geraldine Estelle Halliwell, fosta componenta Spice Girls, s-a nascut pe 6 august 1972 in Watford. La 16 ani, desi crescuse intr-o familie religioasa, cu reguli morale stricte, se apuca de modeling, iar pana la 20 de ani va aparea goala in mai multe reviste pentru barbati si de asemenea va fi hostess intr-o varianta turceasca a celebrului spectacol ”Let’s Make A Deal in Majorca”. In 1994 raspunde la un anunt dat de un producator care voia sa construiasca o trupa feminina de succes. Victoria Adams, Melanie Brown si Melanie Chisholm, la care s-au adaugat Geri si Emma Bunton au fost fetele alese din peste 500 de participante.

Cu cateva piese inregistrate pe o caseta demo si un show scenic pus la punct pana la cele mai mici detalii, Spice Girls l-au convins pe managerul Simon Fuler sa lucreze cu ele, iar primele rezultate n-au intarziat sa apara: single-ul “Wannabe” si albumul de debut, “Spice”, s-au vandut in peste doua milioane de copii fiecare, iar piesa a stat timp de doua saptamani pe prima pozitie in top in 31 de tari.

“Say You’ll Be There” si apoi “2 Become 1” au mentinut trupa in topuri, iar conceptul promovat de ele, “Girl Power”, a devenit o adevarata marca inregistrata, adolescentele din lumea intreaga regasindu-si o parte a personalitatii lor in muzica si atitudinea celor cinci cantarete. In 1997, desi multa lume le-a criticat pentru graba, Spice Girls au lansat un nou album, “Spiceworld”. Intre timp, companiile se ingramadeau la usa managerului pentru a semna contracte de publicitate, concertele aveau biletele vandute cu multe luni in avans, iar cecurile incasate pentru aparitiile televizate erau super-consistente. “Too Much”, “Stop” sau “Viva Forever” au devenit in 1997 si 1998 cele mai fredonate piese atat in Marea Britanie cat si in Statele Unite. Profitand de ascensiunea rapida a trupei, managementul fetelor a dat o noua lovitura de imagine: un film intitulat “Spiceworld: The Movie”.

Multa lume a facut analogia cu filmul “A Hard Day’s Night” lansat de Beatles in anii 60, insa filmul fetelor s-a vandut de 10 ori mai bine. Incasari totale? 70 milioane de dolari! Pe 31 mai 1998 insa, in plina ascensiune in lumea pop, Geri Halliwell pleaca din trupa pentru a se lansa intr-o cariera solo. Dupa plecarea ei, Spice Girls au mai lansat un singur album, “Forever”, cu doar doua piese de top apoi s-au lansat fiecare pe cont propriu. Cat despre Geri, aceasta a reusit sa se mentina in atentia publicului, atat prin aparitiile ei mondene, destul de excentrice cat si prin cele muzicale, albumele din 1999 “Schizophonic”, si cel din 2001, “Scream If You Wanna Go Faster”, lansand hit dupa hit. Geri a trecut cu usurinta de la pop la rock, latino sau disco, dovedind o versatilitate extraordinara. Dupa o pauza in care s-a ocupat de viata personala, Geri a aparut in 2005 cu un nou album “Passion” si in 2006 cu un nou membru al familiei: fiica sa, Bluebell Madonna. Un an mai tarziu, Spice Girls s-au reunit pentru un turneu in cadrul caruia Geri a interpretat in varianta solo piesa “It’s Raining Men”. Tot in acea perioada si-a anuntat lansarea unor carti de aventuri, semnand totodata pentru aparitia intr-un nou proiect cinematografic alaturi de Jason Statham in “Crack: High Voltage”. In 2011, sarbatorita noastra de astazi si-a lansat propria afacere constand intr-un colectie de bikini, iar cel mai nou album Geri Hallowell, “Putting on the Bling”, a promovat pe single piesa “Phenomenal Woman” care descrie in doar doua cuvinte destinul unei femei celebre, talentate si cu lipici la barbati. O vom asculta pe Geri Halliwell solo cu cel mai mare succes al sau: “Lift Me Up”!

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: