Simpozionul Științific Internațional „GEOMAT 2013”

simpozionul-stiintific-international-geomat-2013-universitatea-tehnica-gheirghe-asachi-fotoFacultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului (HGIM) a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași organizează Simpozionul Științific Internațional „GEOMAT 2013” în perioada 14-16 noiembrie 2013. Evenimentul va reuni un jubileu al educației inginerești, va găzdui un salon de invenții și prezentări de lucrări științifice.

Jubileul marchează 200 de ani de la înființarea învățămîntului ingineresc românesc de către Gheorghe Asachi în cadrul Academiei Domneşti de la Iași prin crearea unei „clase de inginerie şi hotărnicie în limba română”. Pe 15 noiembrie 1813 a fost semnat „actul de naştere a întregului învăţământ ingineresc românesc”.

În cadrul manifestării științifice se vor aborda problematici actuale și de interes mondial din următoarele domenii: Geodezie și Cartografie; Măsurători geodezice inginerești; Fotogrammetrie și Teledetecție; Cadastru și Publicitate imobiliară; Evaluări imobiliare; Sisteme Informatice Geografice.

ÎNSCRIERI LUCRĂRI

Cei interesați să se înscrie cu lucrări științifice la simpozion trebuie să trimită un rezumat de maximum 200 de cuvinte pînă pe 20 septembrie 2013. Înscrierea se face online pe geodesy.hidromed.ro/regform.html iar confirmarea acceptării lucrării va fi făcută de organizatori pe 30 septembrie 2013. Trimiterea lucrării in etenso și depunerea taxei de participare trebuie făcute pînă pe 31 octombrie 2013. Din comitetul științific al simpozionului fac parte 20 de profesori de prestigiu din domeniu, din țări precum Germania, Grecia, Portugalia, Republica Moldova și România.

Simpozionul este organizat de HGIM în colaborare cu Facultatea de Geodezie de la Universitatea Tehnică de Construcții din București, Departamentul de Topografie de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară și International Federation of Surveyors. Înregistrarea participanților se va face pe 14 noiembrie 2013.

Sursă: www.tuiasi.ro

INFO

Descărcați invitația la conferință în limbă română și invitația decanului pentru a afla mai multe detalii despre simpozion și informații pivind normele de redactare a lucrării sau vizitați site-ul conferinței geodesy.hidromed.ro.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: