Geocaching, aplicația cu care redescoperi lumea din jurul tău

geocaching-aplicatia-cu-care-redescoperi-lumea-din-jurul-tau-ziarul-de-iasi-gadget-my-love-foto(Lucian ROTARU)

Un joc în care participanţii caută „comori” în lumea reală a pus stăpânire pe întreaga planetă. Comunitatea celor care participă la acest joc a depăşit 5 milioane de utilizatori, iar oricine se poate alătura pe www.geocaching.com.

Cu ajutorul unui smartphone sau a unui dispozitiv cu GPS (Global Positioning System) vei localiza cel mai apropiat recipient din jurul tău, numit „geocache”. Toate informaţiile de care ai nevoie pentru a identifica locul în care este ascuns geocache-ul dorit pot fi găsite pe site sau în aplicația disponibilă pentru iOS, Android şi Windows Phone.

Indiciile te vor ajuta să găsesti o cutie care conţine un jurnal cu semnăturile tuturor celor care au descoperit acest geocache şi, în funcţie de mărimea acestuia, pot fi găsite diverse jucării, lucruri de mică valoare sau mesaje simpatice. Dacă doreşti, poţi adăuga ce vrei în această cutie şi poţi lua în schimb un obiect adăugat de alţi participanţi. Nu uita să marchezi descoperirea geocache-ului cu ajutorul aplicaţiei pentru a-ţi monitoriza întreaga activitate şi să-ţi impărtăşeşti impresiile sau fotografiile pentru fiecare descoperire.

În momentul actual sunt active peste 2 milioane de astfel de recipiente în întreaga lume. Şi în România există mulţi utilizatori care participă la acest joc şi care ţin în viaţă şi adaugă mereu noi geocache-uri. Acum câţiva ani nepopularitatea acestui joc a dus la o întâmplare hazlie, forţele de securitate din Bucureşti fiind alarmate de una din misterioasele cutii aflate pe un posibil traseul al preşedintelui Israelului.

În Iaşi sunt marcate peste 20 de astfel de locuri care aşteaptă utilizatori entuziasmaţi. De exemplu, un dispozitiv de acest fel e situat în Copou, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza şi a fost descoperit de 23 de persoane, unii dintre aceştia fiind turişti străini aflaţi în vizită în Iaşi.

geocaching-aplicatia-cu-care-redescoperi-lumea-din-jurul-tau-ziarul-de-iasi-gadget-my-love-fotoGeocaching-ul este inspirat de un joc vechi de 150 de ani în care se foloseau indici şi trimiteri la repere din poveşti pentru a ascunde diferite comori. Conceptul jocului de astăzi a fost lansat la scurt timp după eliminarea restricţiilor privind folosirea GPS-ului, iar primul recipiet înregistrat a fost plasat pe 3 mai 2000 de către Dave Ulmer în Beavercreek, Oregon, Statele Unite ale Americii.

Dacă ai nelămuriri, poţi accesa site-ul www.geocaching.com, disponibil și în limba română. Aplicaţiile pentru mobil sunt contra cost dar există şi versiuni gratuite a căror funcţionalitate este limitată. Te aşteptăm şi pe pagina noastră de Facebook pentru discuţii: www.facebook.com/GadgetMyLove.

  • Sursă: www.ziaruldeiasi.roArticol publicat în ediția tipărită de miercuri, 13 noiembrie 2013, nr. 268 (6793), pagina 7A.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “Geocaching, aplicația cu care redescoperi lumea din jurul tău”

  1. ioana says:

    Iasi-ul este pe locul 12 din 41 de judete incluzând Ilfov la numărul de cache-uri cu un număr de 88 pentru septembrie 2017.

  2. marius says:

    Pe Android se poate folosi aplicația gratuita c:geo, tutorial de configurare găsiți pe site-ul: https://dunedenisip.wordpress.com/2016/12/12/cgeo-geocaching-for-android/

Scrie un comentariu: