Gear S – noul smartwatch Samsung – poate efectua apeluri vocale si intra online fara ajutorul unui smartphone

Samsung a dezvaluit astazi Gear S, noua generatie de ceasuri inteligente dotate cu  conectivitate 3G, create sa aduca “experienta smartphone la incheitura mainii“. Introducerea conectivitatii 3G la un ceas inteligent, alaturi de suportul pentru Bluetooth si Wi-Fi, va ofera o noua libertate de miscare  si comunicare.


Gear S va permite sa primiti notificari din retelele de socializare, de la aplicatiile tip calendar sau alte aplicatii chiar si atunci cand sunteti departe de telefon. Va permite, de asemenea, sa raspundeti mesajelor folosind tastatura de pe ecran sau functia S Voice. Puteti  sa primiti sau sa dati telefoane direct de la incheitura mainii, sau sa redirectionati apelurile primite pe telefonul mobil.

In ceea ce priveste aspectul, Gear S vine cu un ecran Super AMOLED de 2 inch, curbat, care ofera o rezolutie de 360×480 pixeli, permitand utilizatorilor sa citeasca usor mesajele si notificarile. Ofera optiuni de utilizare a unor fonturi mai mici si permite urmarirea pe ecranul ceasului a conversatiilor online. Sunt disponibile solutii de personalizare a ecranului si vine cu diverse modele de curea pentru un aspect cat mai potrivit diverselor gusturi.

Alte functionalitati includ navigare prin GPS oferita de HERE, un serviciu de stiri 24/24 de la Financial Times – ”fast FT” si un flux de notificari de la Facebook. Pentru cei preocupati de sanatate, Gear S ofera, prin intermediul Health S si a  senzorilor specifici, o multime de informatii.

Samsung a anuntat si lansarea Gear Circle, casti Bluetooth care, conectate la un smartphone,  permit detinatorilor sa primeasca apeluri telefonice, sa asculte muzica si sa foloseasca comenzi vocale. Anuntul facut de Samsung vine odata cu lansarea de catre LG a ultimului sau model de ceas inteligent, G Watch R, dotat cu un ecran de 1, 3 inch si avand un design foarte modern.

Samsung Gear S si Gear Circle vor fi diponibile la vanzare din luna octombrie  a acestui an, atat in magazinele traditionale cat si pe platformele online. Inca nu au fost anunate preturile la care se vor vinde cele doua dispozitive.

Unul dintre motivele pentru care oamenii nu vad utilitatea unui ceas inteligent este legat de perceptia publica asupra lipsei aplicatiilor specifice, ceea ce limiteaza, in opinia multora, utilitatea acestor dispozitive. Recent, Samsung si-a propus sa schimbe aceasta impresie anuntand ca pentru familia de ceasuri Gear S exista peste 1000 de aplicatii disponibile.

Odata cu cresterea numarului de aplicatii disponibile si a dispozitivelor aflate in circulatie,  Samsung spera sa schimbe felul in care sunt percepute ceasurile inteligente devenind, in functie de succesul pe care il va avea Gear S, un deschizator de drumuri pe acest segment de produse.

Sursa: thenextweb.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: