Gaudeamus 2012 / Peste 1000 de titluri la standul Editurii Polirom

targul de carte gaudeamus 2012

In perioada 21-25 noiembrie 2012, Polirom participa la cea de-a XIX-a editie a Tirgului International Gaudeamus – Carte de invatatura 2012: standul nr. 39, parter, Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti. Ca in fiecare an, editura ieseana vine cu tolba plina: peste 1000 de titluri la reducere (20%), oferte speciale si pachete promotionale, titluri la pretul unic de 9,99 lei, noutati foarte asteptate, proiecte editoriale noi, intilniri cu cei mai indragiti scriitori romani.

  • La aceasta editie Gaudeamus, va fi lansat cel mai nou proiect editorial Polirom, Seria de autor Gabriela Adamesteanu, care debuteaza cu romanul Dimineata pierduta, in editie definitiva, dar si cu volumul de proza scurta Vara-primavara – ambele disponibile si in editie digitala.
  • Emil Brumaru, unul dintre cei mai mari poeti romani, se va afla la standul editurii pentru lansarea volumului Opere III. Cersetorul de cafea. Volumul, cu o prefata semnata de Livius Ciocarlie, a aparut in prestigioasa colectie „Opere” (coordonator Daniel Cristea-Enache), si in editie digitala.
  • Marta Petreu, careia Polirom i-a dedicat o serie de autor in anul 2011, va fi, de asemenea, prezenta la standul Polirom pentru lansarea volumului Ionescu in tara tatalui, editia a treia, revazuta si adaugita, ce contine si o addenda in care autoarea raspunde obiectiilor formulate de Marie-France Ionesco la adresa volumului. Disponibil si in editie digitala.
  • Iubitorii de literatura romana se vor bucura de o noua editie a volumului Cutia de batrini – microromanele Comisionarul si Arhivarul, in curs de aparitie, si in editie digitala, in seria de autor dedicata distinsului istoric al religiilor si antropolog Andrei Oisteanu.
  • Fanii lui Filip Florian, autorul romanelor Degete mici (2005),  Baiuteii (impreuna cu Matei Florian) si Zilele regelui, ajunse la a IV-a editie la Polirom, il vor putea asculta citind un fragment din noul sau roman, Toate bufnitele, in curs de aparitie in colectia „Fiction Ltd.”, si in editie digitala.
  • Catalin Dorian Florescu va fi prezent la tirg pentru lansarea celui mai recent roman al sau, Jacob se hotaraste sa iubeasca, „Cartea anului 2011” in Elvetia, vinduta pina in prezent in peste 50.000 de exemplare in spatiul german, aparuta in colectia “Fiction Ltd.” a Editurii Polirom – si in editie digitala, in traducerea Marianei Barbulescu.
  • Tot din colectia “Fiction Ltd.”  romanul Luiza Textoris de Corin Braga, fascinanta poveste a unei fete care gaseste in vis o viata paralela, al treilea roman din ciclul Noctambulii, dupa Claustrofobul si Hidra, de asemenea disponibil si in editie digitala.
  • Iubitorilor colectiei „Ego. Proza” (coordonator Lucian Dan Teodorovici) li se propun patru romane excelente: Hotel Universal de Simona Sora, romanul unei lumi disparute, o lume amestecata, cosmopolita si cruda, insa cu valorile esentiale intacte; Omar cel orb de Daniela Zeca-Buzura, o carte ce dezvaluie lumea controversata si uluitoare a Iranului contemporan; Dragostea, chiar ea de Corina Sabau, un impresionant roman despre dragoste si suferinte, in care protagonistii traiesc o iubire eroica; O fereastra intunecata de Florin Irimia, un avertisment, un strigat de disperare, o viziune sumbra asupra trecutului, prezentului si viitorului. Toate sint disponibile si in editie digitala.
  • Noi traduceri in colectia „Biblioteca Polirom” (coordonator Bogdan-Alexandru Stanescu) va asteapta, de asemenea, la standul editurii iesene din tirg: Farime de viata de Zeruya Shalev, trad. Ioana Petridean, un roman despre relatiile dintre parinti si copii; Lapte negru, Elif Shafak, trad. Ada Tanasa, un roman in care autoarea isi impleteste experientele legate de maternitate cu cele ale unor scriitoare celebre precum Virginia Woolf sau Sylvia Plath; Vacile lui Stalin de Sofi Oksanen, trad. Sigrid Crasnean, romanul de debut al celei mai importante scriitoare finlandeze contemporane, autoarea bestsellerului Purificare; Joseph Anton. Memorii de Salman Rushdie, trad. Dana Craciun, o carte de o onestitate si o directete iesite din comun, convingatoare, provocatoare, emotionanta si de o importanta vitala; Cosmopolis si Punctul Omega de Don DeLillo, un scriitor reprezentativ al postmodernismului american si unul dintre marii romancieri de peste Ocean, alaturi de Philip Roth si Cormac McCarthy, trad. Veronica D. Niculescu, disponibile si in editie digitala; Singur in Berlin de Hans Fallada, trad. Gabriela Eftimie, „cea mai buna carte scrisa vreodata despre rezistenta germana in fata nazistilor.” (Primo Levi) etc.
  • Daca sinteti interesati de aparitiile editoriale nonfiction, ii puteti intilni la aceasta editie a tirgului pe Valeriu Gherghel, autorul volumului Breviarul sceptic. Si alte eseuri despre simplitate, recent aparut in colectia „Plural” si centrat pe simplitatea aplicata in interpretarea textelor; Ion Ianosi, care isi va lansa Internationala mea. Cronica unei vieti, volum in care acesta reconstituie o epoca zbuciumata, dar si traseul unui destin cultural mai putin obisnuit – disponibil si in editie digitala; Mircea Mihaies, autorul volumului Ce ramine. William Faulkner si misterele tinutului Yoknapatawpha, un fascinant portret literar, psihologic si moral al scriitorului american; Alina Mungiu-Pippidi, al carei volum, De ce nu iau romanii premiul Nobel, aparut recent in colectia „Ego. Publicistica”, va fi dezbatut in cadrul tirgului – disponibil si in editie digitala; Ioan Panzaru, al carui volum, Regimul interpretarii. Literatura si sensul actiunii, recent aparut in colectia Collegium, va fi prezentat; Sanda Budis, care isi va lansa Fata tatei si mama fetei. Istoria unei vieti intre Romania si Elvetia, un volum din care nu lipsesc detaliile picante si istoriile interesante, in care apar personalittati din Romania sau membri marcanti ai exilului romanesc.
  • Daca vreti sa-l cunoasteti mai bine pe Tudor Chirila, cititi-i textele adunate in Exercitii de echilibru, prefatat de Catalin Tolontan, volum ce va fi lansat, de asemenea, la Gaudeamus. Veti descoperi un scriitor surprinzator, care se exprima cu aceeasi usurinta in proza sau in versuri si ale carui rinduri tradeaza o sensibilitate pe care putini i-o banuiesc.
  • Albumul de fotografie ”Coreea de Nord, un lagar cit o tara” de Adelin Petrisor, cu o prefata semnata de Catalin Tolontan, un incitant periplu fotografic in cea mai inchisa tara a lumii, va fi, de asemenea, lansat la tirg.

PROGRAM

*Evenimentele care nu au alt loc precizat se desfăşoară la standul editurii (standul nr. 39, parter, Complexul Romexpo Bucureşti).

  • Joi, 22 noiembrie

Ora 13.00: Lansarea volumului Regimul interpretării. Literatura şi sensul acţiunii de Ioan Pânzaru

Alături de autor, prezintă: Mircea Dumitru, Caius Dobrescu

Moderator: Adrian Şerban

Ora 17.00: Lansarea volumului Ce rămîne. William Faulkner şi misterele ţinutului Yoknapatawpha de Mircea Mihăieş

Alături de autor, prezintă: Horia-Roman Patapievici, Dan C. Mihăilescu

Moderator: Adrian Şerban

Ora 18.00: Lansarea volumului Fata tatei şi mama fetei. Istoria unei vieţi între România şi Elveţia de Sanda Budiş

Alături de autoare, prezintă: Oana Pellea, Sandra Pralong, Vlad Nistor

Moderator: Adrian Şerban

  • Sîmbătă, 24 noiembrie

Ora 12.00: Noutăţi în colecţia „Biblioteca Polirom”

Fărîme de viaţă, Zeruya Shalev

Lapte negru, Elif Shafak

Vacile lui Stalin, Sofi Oksanen                              

Joseph Anton. Memorii, Salman Rushdie

Cosmopolis şi Punctul Omega, Don DeLillo

Singur în Berlin, Hans Fallada                               

Invitaţi: Ana Maria Sandu, Veronica D. Niculescu, Doina Ioanid, Virginia Costeschi, Cristian Teodorescu, Bedros Horasangian, Bogdan-Alexandru Stănescu Moderator: Claudia Fitcoschi

Ora 13.30: Lansarea volumului Cutia cu bătrîni, Seria de autor Andrei Oişteanu

Alături de autor, prezintă: Daniel Cristea-Enache, Cosmin Ciotloş

Moderator: Adrian Şerban

Ora 14.00: Lansarea romanului Jacob se hotărăşte să iubească de Cătălin Dorian Florescu

Alături de autor, prezintă: Robert Şerban

Cu participarea traducătoarei romanului, Mariana Bărbulescu

Moderator: Claudia Fitcoschi

Ora 14.30: Lansarea volumului Opere III. Cerşetorul de cafea de Emil Brumaru

Alături de autor, prezintă: Alex. Ştefănescu, Livius Ciocârlie

Moderator: Daniel Cristea-Enache

Ora 15.00: Lansarea romanului Hotel Universal de Simona Sora

Alături de autoare, prezintă: Dan C. Mihăilescu

Moderator: Lucian Dan Teodorovici

Ora 15.30: Lansarea romanului Toate bufniţele de Filip Florian

Alături de autor, prezintă: Bogdan-Alexandru Stănescu

Moderator: Lucian Dan Teodorovici

Ora 16.00: Lansarea volumelor Dimineaţă pierdută şi Vară-primăvară, Seria de autor Gabriela Adameşteanu

Alături de autoare, prezintă: Daniel Cristea-Enache

Moderator: Adrian Şerban

Ora 16.30: Daniela Zeca în dialog cu Iuliana Alexa despre romanul Omar cel orb

Mass Media Insider: Tudor Călin Zarojanu

Moderator: Claudia Fitcoschi

Ora 17.00: Lansarea romanului Dragostea, chiar ea de Corina Sabău

Alături de autoare, prezintă: Bianca Burţa-Cernat, Ovidiu Şimonca

Moderator: Lucian Dan Teodorovici

Ora 17.30: Lansarea romanului O fereastră întunecată de Florin Irimia

Alături de autor, prezintă: Cătălin Sturza

Moderator: Lucian Dan Teodorovici

  • Duminică, 25 noiembrie

Ora 12.00: Lansarea romanului Luiza Textoris de Corin Braga

Alături de autor, prezintă: Simona Popescu, Caius Dobrescu

Moderator: Claudia Fitcoschi

Ora 12.00: Lansarea volumului Coreea de Nord, un lagăr cît o ţară de Adelin Petrişor

Alături de autor, prezintă: Cristina Liberis, Adrian Ursu

Moderator: Adrian Şerban

*Lansarea va avea loc la standul Dacia.

Ora 13.00: Lansarea volumului Breviarul sceptic. Şi alte eseuri despre simplitate de Valeriu Gherghel

Alături de autor, prezintă: Ion Bogdan Lefter, Sorin Lavric

Moderator: Adrian Şerban

Ora 13.30: Lansarea volumului Internaţionala mea. Cronica unei vieţi de Ion Ianoşi

Alături de autor, prezintă: Costi Rogozanu, Ovidiu Şimonca

Moderator: Adrian Şerban

Ora 14.00: Lansarea volumului Ionescu în ţara tatălui, ediţia a III-a, revăzută şi adăgită, Seria de autor Marta Petreu

Alături de autoare, prezintă: Paul Cernat

Moderator: Adrian Şerban

Ora 14.30: Dezbatere pornind de la volumul De ce nu iau românii premiul Nobel de Alina Mungiu-Pippidi

Participă: Alina Mungiu-Pippidi, Emil Hurezeanu, Daniel Dăianu, Liviu Voinea, Vasile Ernu

Moderator: Ovidiu Şimonca

*Evenimentul va avea loc la Bursa de contacte 3.20.

Ora 15.00: Lansarea volumului Exerciţii de echilibru de Tudor Chirilă

Alături de autor, prezintă: Florin Iaru, Cristian Tudor Popescu

Moderator: Adrian Şerban

DESPRE TARG

Targul International GAUDEAMUS 2012 – Carte de invatatura, editia a XIX-a, se va desfasura in perioada 21 – 25 noiembrie 2012 in Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti.

 

Organizat de Radio Romania, Targul International GAUDEAMUS – Carte de invatatura este un eveniment cultural specializat in expozitia de carte, cu un concept unic in peisajul evenimentelor de profil, fiind singurul targ de carte din lume initiat si organizat de un post public de radio.

Targul se desfasoara anual in Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo, oferind publicului, intr-un spatiu de 14.000 mp, ofertele a peste 400 de editori, distribuitori de carte, institutii culturale si de invatamant din Romania si din strainatate. Anual, pe parcursul Targului, se inregistreaza un nivel record al vanzarilor de carte, evenimentul avand un puternic impact asupra pietei de profil. La ultimele trei editii, numarul vizitatorilor a depasit 100.000 de persoane si au fost organizate peste 450 de evenimente culturale la fiecare editie. Targul are un puternic ecou in presa, fiecare editie inregistrand peste 100 de jurnalisti acreditati.

Programul de vizitare Gaudeamus 2012: 

  • miercuri, 21 noiembrie: 10.00 – 20.00
  • joi, 22 noiembrie: 10.00 – 20.00
  • vineri, 23 noiembrie: 10.00 – 20.00
  • sambata, 24 noiembrie: 10.00 – 20.00
  • duminica, 25 noiembrie: 10.00 – 20.00

INFO

www.polirom.ro

http://www.gaudeamus.ro

www.facebook.com/Gaudeamus

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: