Gaudeamus 2011 – Carte de invatatura

Afis Gaudeamus 2011

Tirgul International GAUDEAMUS – Carte de învatatura, editia a 18-a se va desfasura in perioada 23 – 27 noiembrie la Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti. Volumul “Fata catre fata” de Andrei Plesu, microromanul “Litera din scrisoarea misterioasa” de Alex. Leo Serban si Booktopia – o retea sociala a cititorilor pasionati – se numara printre noutatile editiei de anul acesta a Tirgului Gaudeamus.

Intr-un spatiu expozitional de 14.000 de metri patrati, peste 400 de expozanti reprezentativi pentru industria cartii din Romania si din strainatate vor oferi publicului un adevarat maraton de noutati editoriale si de evenimente culturale.

Directorul executiv al tirgului, Vlad Epstein, a declarat luni, la o conferinta de presa, ca cifrele de anul acesta, la Gaudeamus, sunt “de natura miracolului”. “Prezentarea internationala este din ce in ce mai vizibila”, a adaugat reprezentantul evenimentului, care, de anul acesta, are titulatura oficiala “Tirgul international Gaudeamus. Carte de invatatura”.

Deschiderea oficiala a tirgului va av loc miercuri, la ora 12.00, in Pavilionul Central al Romexpo. Accesul general al vizitatorilor in incinta tirgului va fi permis pe baza biletelor de intrare, in valoare de 4 lei, si a abonamentelor, valabile pentru intreaga perioada, in valoare de 10 lei. Elevii, studentii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori si jurnalistii au intrarea libera, pe baza documentelor specifice vizate la zi (carnet de elev/student, legitimatie de membru/serviciu, talon de pensie).

LANSARI

Humanitas va lansa  la Gaudeamus  un nou volum din seria de autor “Herta Muller”: “Mereu aceeasi nea si mereu acelasi neica (eseuri)”. Un alt autor Humanitas care isi va prezenta un nou volum la Gaudeamus este Andrei Plesu, care lanseaza titlul “Fata catre fata”. De asemenea, Humanitas lanseaza, in prezenta autorului, “Scrisori de dragoste catre o printesa chineza”.

Vineri, va avea loc o sesiune de autografe a lui Mircea Cartarescu, in standul Institutului Francez, urmata de lansarea romanului grafic “Travesti”, de Mircea Cartarescu, semnat de Edmond Baudoin.

Printre evenimentele Humanitas Multimedia de la tirg se numara si CD-ul “Grigore Lese… de dragoste, de razboi, de moarte, de unul singur”, la lansarea caruia sunt invitati, alaturi de artist, Andrei Plesu si Vlad Zografi, dar si seria de 10 audiobook-uri “50 de minute cu Plesu si Liiceanu”.

Polirom organizeaza, simbata, la Gaudeamus, evenimentul “Colectia «Biblioteca Polirom», 888 de titluri”, in cadrul caruia vor fi prezentate cele mai noi titluri ale marilor scriitori publicati de editura ieseana. Printre titlurile prezentate se numara si cel mai nou volum semnat de Orhan Pamuk, “Istanbul”.

In aceeasi zi, Cristian Tudor Popescu lanseaza volumul “Filmul surd in Romania muta. Politica si propaganda in filmul romanesc de fictiune (1912-1989)”. Vor prezenta evenimentul Eugenia Voda, Emil Hurezeanu si Adrian Serban.

Polirom mai lanseaza la Gaudeamus colectia “Filosofie contemporana” si volumul cu care debuteaza noul proiect – “Adevarul. Calauza ratacitilor” de Simon Blackburn. De asemenea, editura va prezenta publicului de la Gaudeamus proiectul eBOOKs Polirom, dar si ultima carte a regretatului Alex. Leo Serban, “Litera din scrisoarea misterioasa”.

Peste 700 de titluri, zeci de pachete cadou, oferte speciale, dar si ultimele aparitii editoriale pot fi gasite de iubitorii de carte la standul Editurii Nemira. Pe linga reducerea generala de 25%, vizitatorii tirgului vor beneficia de oferta 2+1 cadou si carti la 5 si 10 lei.

La aceasta editie a Tirgului International Gaudeamus, Editura Nemira le prilejuieste cititorilor intilnirea cu Iulian Tanase si Mihai Gainusa. Vineri, Iulian Tanase va fi prezent la standul Editurii Nemira pentru a acorda autografe pe cel mai nou roman al sau, “Oase migratoare”, iar simbata, Mihai Gainusa va acorda autografe vizitatorilor cu ocazia aparitiei noii sale carti, “Jurnal din viitor”.

In cadrul Tirgului Gaudeamus va fi lansat un nou proiect, Booktopia, prima retea sociala integrata destinata cititorilor pasionati din Rominia. Booktopia este o retea sociala bazata pe pasiunea pentru citit, o biblioteca vie, aflata in continua transformare, si o noua comunitate de opinie in zona cartii.

Descarca programul Gaudeamus 2011 de AICI

Sursa: Mediafax.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , , ,

Scrie un comentariu: