Gărâna Jazz Festival sărbătoreste 20 de ani

garana jazz festival 2016

A 20-a editie Garana Jazz Festival, cel mai important festival de open-air jazz din Europa Centrala i de Est, va avea loc intre 7 si 11 iulie in satul Garana din Judetul Caras-Severin, in 3 locatii: Hanul La Rascruce, Poiana Lupului si Biserica Catolica din Satul Valiug. 80 de artisti, 22 de trupe, 3 scene si 5 zile de concerte contureaza ce-a de-a 20-a editie Garana Jazz Festival.

Jack DeJohnette, unul dintre cei mai influenti muzicieni de jazz ai lumii, concerteaza pe 11 iulie in Muntii Semenic, la cea de-a 20-a editie Garana Jazz Festival. Muzicianul american Jack DeJohnette, fost coleg de trupa cu Miles Davis, Charles Lloyd si Herbie Hancock, va concerta pe scena din Poiana Lupului  in ultima zi a festivalului, in formula celui mai recent proiect muzical: Jack DeJohnette Trio.

Numit de publicatia Modern Drummer cel mai influent tobosar in viata dupa Max Roach, Elvin Jones si Roy Haynes, Jack DeJohnette are la activ 6 decenii de muzica jazz, un premiu Grammy pentru albumul Peace Time si statutul de membru al United State Artists, pentru intreaga activitate.

In ultima jumatate de secol a jonglat cu stilul hard bop, R&B, world music sau avant-garde, din postura de compozitor, pianist, tobosar si lider de proiecte muzicale prolifice.

Printre zecile de momente muzicale emblematice se numara Bitches Brew (1978), album de jazz-rock inregistrat alaturi de grupul condus de Miles Davis, o colaborare de 25 de ani cu Keith Jarrett sub forma grupului Standard Trio, ansmablul inovativ de free- jazz Special Directions si propria casa de discuri Golden Beams.

Pe 11 iulie 2016, Jack DeJohnette ajunge in fata publicului de la Garana intr-o componenta speciala, alaturi de alti doi titani ai jazz-ului: saxofonistul Ravi Coltrane, estimat printre cei mai de seama imprivizatori ai momentului si basistul Matt Garrison, descris de New York Times “virtuosul bass-ului electric”.

Printre artistii confirmati la editia aniversara se mai numara Yuri Honing, Acoustic Quartet, Enrico Rava, Kari IkonenTrio, Magnus Ostrom Band, FOOD, Nils Petter Molvaer si Louis Sclavis Trio. (Hotnews)

LINE UP

  • DeJOHNETTE • COLTRANE • GARRISON
  • FOOD, experimental jazz duo including British musician Iain Bellamy and Norwegian partner Thomas Strønen
  • Nils Petter Molvær, pioneer of nu jazz.
  • Louis Sclavis Trio, led by French musician Louis Sclavis
  • Yuri Honing Acoustic Quartet (Holland)
  • Enrico Rava (Italy)
  • Kari Ikonen Trio (Finland)
  • Magnus Öström Band (Sweden)

INFO

Gărâna Jazz Festival

www.garana-jazz.ro

www.facebook.com/GaranJazzFest

www.twitter.com/GaranaJazzFest

www.instagram.com/garanajazzfestival

PE ACEEASI TEMA:

„The Motans Grand Concert” – un show unic, cu un concept suprarealist

Trupa 9 LIVE la Acaju

E-an-na – lansare album ”Nesfarsite” la Iasi

Andra si Holograf la Carrefour ERA

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Expoziție Ana Adam curatoriată de Ami Barak la Borderline Art Space

Programul activităților recreative pentru ultima săptămână a Bibliotecii de vacanță „Fără școală, fără grădiniță, fără teme!”

IKEA a deschis un punct de colectare a comenzilor online în Iași

Concert Corul Marii Uniri | Turist în Iași. Acasă pentru cei plecați

Scrie un comentariu: