Gand cel Bun vine la atelierele de creatie pentru copii, la libraria Avant-Garde

Simbata, 12 mai, incepind cu ora 11.00, va asteptam la libraria Avant-Garde Librarium (Str. Lapusneanu, nr. 16, Iasi) la intilnirea cu GAND CEL BUN, in cadrul atelierelor de creatie pentru copii.

O sa incercam sa raspundem impreuna la citeva intrebari despre ginduri: Oare cite ginduri am avut astazi? Dar ieri? Oare cum deosebesti un gind bun de un gind rau? Oare gindurile au ginduri?

Grupa de varsta: 7-11 ani

Poveste cu un gindUn gind firav si bun, gindul unui baietel de 7 ani, s-a ratacit prin lume si nu-si doreste altceva decit sa-l regaseasca pe cel caruia ii apartine. Dar, desi se spune despre ginduri ca pot zbura, nu este usor pentru Gind cel bun sa invete cum sa se descurce. Va fi, pe rind, rapit de un plagiator, atras intr-un brainstorming care mai-mai sa-l coste viata, va fi luat prizonier de un tip cu memorie de elefant, manipulat de un creator de publicitate, pus la treburi serioase de marele filosof Descartes si transformat intr-un erou de carte pentru copii. Va descoperi, de asemenea, ca in lume sint foarte multe ginduri pierdute, care trebuie adoptate si ingrijite. Micul cititor va intra, asadar, pe urmele lui Gind cel bun, intr-o poveste care-l va invata sa respecte gindurile altora si, mai ales, sa nu le abandoneze pe ale sale, asa cum fac uneori, prea grabiti, oamenii mari.

Accesul copiilor la toate atelierele este gratuit. Ei pot participa impreuna cu colegii de gradinita si insotiti de educatoarea lor sau impreuna cu parintii. Inscrierile se fac, in limita locurilor disponibile, telefonic (0332.408.477), pe e-mail (avantgarde@grupullibrarium.ro) sau direct in librarie in caietul de inscrieri.

Atelierele de creatie au fost concepute pentru a oferi alternative de petrecere creativa a timpului liber pentru copii si se intimpla saptaminal in Libraria Avant-Garde. Sub diverse pretexte literare, copiii experimenteaza, citesc, deseneaza si creeaza impreuna cu colaboratorii nostri: tineri actori, artisti, fotografi, filologi. Ei nu se vor teme sa abordeze impreuna cu copiii de la teme simple (numaratoare, invatarea si combinarea culorilor), pina la subiecte complicate cum ar fi: ilustrarea unei povestiri, schimbarea finalului unei povesti.

Scopul acestor ateliere este de a forma copiilor inca de mici obisnuinta lucrului cu cartea, in scopuri recreative, educative sau informative…

…pe Lapusneanu, la numarul 16.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: