”Galaxia Gutenberg. Scrieri esențiale”, de Marshall McLuhan / Editura Nemira

marshall_mcluhan_-_galaxia_gutenberg_scrieri_esentiale2b2-site

Carte-eveniment în colecția Epoca a editurii Nemira: Galaxia Gutenberg. Scrieri esențiale, de Marshall McLuhan apare în traducerea lui Mihai Moroiu.

Texte esențiale din studiile, articolele și scrisorile lui sunt strânse în această antologie-arhivă a unei viziuni care a prevestit viitorul. Cartea e structurată în 4 părți: Cultura ca afacere, Tiparul și revoluția electricității, McLuhan oral și Cultură și artă: figuri și motive.

Lectură obligatorie pentru toți care locuiesc în satul global din zilele noastre, Galaxia Gutenberg este ca o hartă indispensabilă pentru traseul nostru prin infinitul peisaj al comunicării. În epoca televiziunii alb-negru Marshall McLuhan a anticipat evoluția unei lumii în care trăim și comunicăm cu toții.

Judecând schimbările radicale provocate de noile mass-media, McLuhan a pornit să descopere ce anume face un mijloc de informare pentru a transforma universul spiritual al utilizatorului.

DESPRE AUTOR

Marchall McLuhan (21.07. 1911, Edmonton – 31.12.1980, Toronto) a fost profesor la Universitatea din Toronto din 1946 până la moarte. În 1952 a devenit șef al Catedrei de Literatură engleză, iar în 1963 a fost numit directorul Centrului de Cultură și Tehnologie al aceleiași universități. Lucrările pe care le-a publicat sunt: The Mechanical Bride: Folklore of Industrial Man (1951), Understanding Media: The Extension of Man (1964), The Medium is the Massage: An Inventory of Effects (în colab. cu Quentin Fiore, 1967), From Cliché to Archetype (in colab. cu Wilfred Watson, 1970), City as Classroom (în colab. cu Kathryn Hutchon si Eric McLuhan, 1977). Singurul volum apărut în limba română până în prezent este Galaxia Gutenberg.

INFO

Editura Nemira

www.nemira.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: