”Gala pentru Anul Nou” la Opera Nationala Iasi

Gala Anul Nou

Pe 18 ianuarie 2015, la in sala mare a Teatrului National V. Alecsandri, incepind cu ora 18.30, se va desfasura ”Gala pentru Anul Nou”, un spectacol special al Operei iesene. In functie de categoria locurilor, biletele costa intre 10 si 60 de lei, si pot fi achizitionate de la Agentia Operei.

CONCURS

Castiga o invitatie dubla la spectacol! Trimite raspunsul la intrebarea: Cand s-a nascut Petre Sbarcea? pe adresa iasifun@ziaruldeiasi.ro. Data limita: 15 ianuarie 2015, ora 12:00. Va rugam sa precizati si un numar de telefon!

UPDATE CONCURS: Invitatia a fost castigata de Lacramioara Popa.

DESPRE

Dirijor: Gabriel Bebeselea. Coregrafia: ILEANA ILIESCU. Coregrafia este semnată de celebra balerină Ileana Iliescu, artista care a dansat pe cele mai mari scene ale lumii și care le-a împărtășit europenilor pasiunea sa pentru balet.

De asemenea, maestrul Petre Sbârcea va fi sărbătorit pe scena Operei ieșene. La împlinirea onorabilei vârste de 83 de ani, maestrul va urca la pupitrul dirijoral în seara spectacolului.

Vor interpreta soliștii și ansamblul de balet: Monica Ailiesei, Kotomi Hoshino, Dumitru Buzincu, Valentin Mihăilă, Mizuka Suzuki, Romulus Petrus, Mayura Takase, Paul Cuibuş,  Anca Andronache,  Bogdan Aprofirei,Arisa Suzuki, Răzvan Vieriu, Miku Okazaki, Andrei Damaschin, Sarasa Nagamine, Elvis Gache, Kurumi Sakamoto, Pamela Tănasă, Alexandru Sebeşi, Elvis Gache, Roxana Dorin, Bogdan Tuluc, Roxana Trandaf, Cătălin Pandel, Iulian Ciapă, Ovidiu Ciobotariu, Răzvan Vieriu, Florin Stănilă, Bogdan Aprofirei, Lorena Negrea, Dănuţ Melenciuc, Andrei Damaschin,  Lorena Negrea, Răzvan Vieriu, Claudia Tudorache.

Fost prim-dirijor al Operei Naţionale Române din Cluj timp de aproape 20 de ani şi fost director al instituţiei, Petre Sbârcea este considerat unul dintre cei mai importanţi dirijori români începând cu a doua jumătate a secolului XX.  Maestrul a fost unul dintre cei mai apreciaţi elevi ai lui Sergiu Celibidache şi ai lui Antonin Ciolan, cariera lui cuprinzând numeroase spectacole de operă, dar şi concerte simfonice, în ţară şi în străinătate, fiind  invitat permanent al orchestrelor din: Germania, Ungaria, Italia, Austria, Iran,Franța, Belgia, Rusia, Olanda, Elveția, Luxemburg etc.

Profesor universitar al Academiei de Muzică Cluj, maestrul a fost desemnat Cetățean de Onoare al Sibiului și Clujului,doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai Cluj, de asemenea, fiind distins cu Ordinul Cultural al României, Medalia Mascagni (Italia), dar și Ordinul Național “Serviciul credincios” în grad de Cavaler.

Ileana Iliescu a studiat la Conservatorul din Bucureşti, debutând cu dublul rol Odette-Odile din Lacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski, la începutul anilor ’60, într-un spectacol regizat de Oleg Danovski, avându-l ca partener pe Gelu Barbu; a jucat acest spectacol de peste 400 de ori în ţară şi străinătate. A strălucit pe scenă şi în Coppélia de Léo Delibes, Don Quijote de Ludwig Minkus, Bolero pe muzica lui Joseph Maurice Ravel sau Iancu Jianu de Mircea Chiriac. De-a lungul carierei sale artistice, Ileana Iliescu a susținut nenumărate turnee internaționale în Germania, Polonia, Ungaria, Rusia, Grecia, Cuba și Spania. Recunoscută și apreciată în întreaga lume ca o mare artistă, Ileana Iliescu a predat la o școală de balet din Torino – Italia, ca mai apoi să se întoarcă în România pentru a conduce Compania de balet a Operei Naţionale București.

În anul 2001 a fost distinsă cu Ordinul Național “Serviciul credincios” în grad de Cavaler, pentru îndelungata și prodigioasa carieră artistică.

Cariera de coregraf a doamnei Ileana Iliescu a început cu spectacolul ,,Seară vieneză” la Opera Naţională Bucureşti, urmând apoi Opera Naţională Română Cluj-Napoca şi actualmente la Opera Naţională Română Iaşi. Spectacolul a fost prezentat 7 ani în Franţa, inclusiv la Teatrul Olympia Paris.

BILETE

Pretul variaza intre 10 si 60 de lei in functie de locul din sala. Agentia de bilete: 0332 888 448. Biletele pot fi cumparate de la Agentia de bilete a Operei (Bd. Stefan cel Mare si Sfant nr. 8), de luni pana sambata intre orele 10:00-17:00 si duminica intre orele 12:00-17:00.

La acest spectacol este interzis accesul copiilor sub 7 ani.

INFO

Opera Nationala Romana Iasi

Strada Agatha Barsescu nr. 18,

Cod postal 700074 Iasi, Romania.

Telefon/fax (RCS & RDS):

Secretariat: +40-(0)232 211 144.

operaiasi.ro

www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

www.youtube.com/OperaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: