Gala extraordinara pentru inchiderea stagiunii la Opera Nationala Romana Iasi

pagini-celebre-opera

Opera Națională Română Iași marchează închiderea stagiunii 2014-2015 prin GALA EXTRAORDINARĂ: PAGINI MUZICALE CELEBRE, duminică 21 iunie 2015, ora 18.30.

Dirijor: GABRIEL BEBEȘELEA (premiul pentru cel mai bun dirijor al stagiunii 2013-2014). Coregrafia: ILEANA ILIESCU

Spectacolul va fi în interpretarea baletului și orchestrei, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea. Coregrafia este semnată de celebra balerină Ileana Iliescu, artista care a dansat pe cele mai mari scene ale lumii și care le-a împărtășit europenilor pasiunea sa pentru balet.

Ileana Iliescu a studiat la Conservatorul din Bucureşti, debutând cu dublul rol Odette-Odile dinLacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski, la începutul anilor ’60, într-un spectacol regizat de Oleg Danovski, avându-l ca partener pe Gelu Barbu; a jucat acest spectacol de peste 400 de ori în ţară şi străinătate. A strălucit pe scenă şi în Coppélia de Léo Delibes, Don Quijote de Ludwig Minkus,Bolero pe muzica lui Joseph Maurice Ravel sau Iancu Jianu de Mircea Chiriac.

De-a lungul carierei sale artistice, Ileana Iliescu a susținut nenumărate turnee internaționale în Germania, Polonia, Ungaria, Rusia, Grecia, Cuba și Spania. Recunoscută și apreciată în întreaga lume ca o mare artistă, Ileana Iliescu a predat la o școală de balet din Torino – Italia, ca mai apoi să se întoarcă în România pentru a conduce Compania de balet a Operei Naţionale București.

În anul 2001 a fost distinsă cu Ordinul Național “Serviciul credincios” în grad de Cavaler, pentru îndelungata și prodigioasa carieră artistică.

Cariera de coregraf a doamnei Ileana Iliescu a început cu spectacolul ,,Seară vieneză” la Opera Naţională Bucureşti, urmând apoi Opera Naţională Română Cluj-Napoca şi actualmente la Opera Naţională Română Iaşi. Spectacolul a fost prezentat 7 ani în Franţa, inclusiv la Teatrul Olympia-Paris.

BILETE

GALA EXTRAORDINARĂ: ”PAGINI MUZICALE CELEBRE” va fi transmisa LIVE pe site-ul O.N.R.I. duminică, 21 iunie 2015, de la ora 18.30.

UPDATE: Biletele pentru acest spectacol sunt epuizate! În plus, s-au vândut aproximativ 100 de bilete fără loc.

Pretul variaza intre 10 si 60 de lei, in functie de locul din sala. Agentia Operei: 0332 888 448; E-mail: bilete@operaiasi.ro. Biletele pot fi cumparate de la Agentia de bilete a Operei (Bd. Stefan cel Mare si Sfant nr. 8), de luni pana sambata intre orele 10:00-17:00 si duminica intre orele 12:00-17:00.

La acest spectacol este interzis accesul copiilor sub 7 ani.

INFO

Opera Nationala Romana Iasi:

Strada Agatha Barsescu nr. 18, Cod postal 700074 Iasi, Romania.

Telefon: +40-(0)232 211 144.

Web: operaiasi.ro

Facebook: www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

You Tube: www.youtube.com/OperaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: