Gala extraordinara pentru inchiderea stagiunii la Opera Nationala Romana Iasi

pagini-celebre-opera

Opera Națională Română Iași marchează închiderea stagiunii 2014-2015 prin GALA EXTRAORDINARĂ: PAGINI MUZICALE CELEBRE, duminică 21 iunie 2015, ora 18.30.

Dirijor: GABRIEL BEBEȘELEA (premiul pentru cel mai bun dirijor al stagiunii 2013-2014). Coregrafia: ILEANA ILIESCU

Spectacolul va fi în interpretarea baletului și orchestrei, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea. Coregrafia este semnată de celebra balerină Ileana Iliescu, artista care a dansat pe cele mai mari scene ale lumii și care le-a împărtășit europenilor pasiunea sa pentru balet.

Ileana Iliescu a studiat la Conservatorul din Bucureşti, debutând cu dublul rol Odette-Odile dinLacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski, la începutul anilor ’60, într-un spectacol regizat de Oleg Danovski, avându-l ca partener pe Gelu Barbu; a jucat acest spectacol de peste 400 de ori în ţară şi străinătate. A strălucit pe scenă şi în Coppélia de Léo Delibes, Don Quijote de Ludwig Minkus,Bolero pe muzica lui Joseph Maurice Ravel sau Iancu Jianu de Mircea Chiriac.

De-a lungul carierei sale artistice, Ileana Iliescu a susținut nenumărate turnee internaționale în Germania, Polonia, Ungaria, Rusia, Grecia, Cuba și Spania. Recunoscută și apreciată în întreaga lume ca o mare artistă, Ileana Iliescu a predat la o școală de balet din Torino – Italia, ca mai apoi să se întoarcă în România pentru a conduce Compania de balet a Operei Naţionale București.

În anul 2001 a fost distinsă cu Ordinul Național “Serviciul credincios” în grad de Cavaler, pentru îndelungata și prodigioasa carieră artistică.

Cariera de coregraf a doamnei Ileana Iliescu a început cu spectacolul ,,Seară vieneză” la Opera Naţională Bucureşti, urmând apoi Opera Naţională Română Cluj-Napoca şi actualmente la Opera Naţională Română Iaşi. Spectacolul a fost prezentat 7 ani în Franţa, inclusiv la Teatrul Olympia-Paris.

BILETE

GALA EXTRAORDINARĂ: ”PAGINI MUZICALE CELEBRE” va fi transmisa LIVE pe site-ul O.N.R.I. duminică, 21 iunie 2015, de la ora 18.30.

UPDATE: Biletele pentru acest spectacol sunt epuizate! În plus, s-au vândut aproximativ 100 de bilete fără loc.

Pretul variaza intre 10 si 60 de lei, in functie de locul din sala. Agentia Operei: 0332 888 448; E-mail: bilete@operaiasi.ro. Biletele pot fi cumparate de la Agentia de bilete a Operei (Bd. Stefan cel Mare si Sfant nr. 8), de luni pana sambata intre orele 10:00-17:00 si duminica intre orele 12:00-17:00.

La acest spectacol este interzis accesul copiilor sub 7 ani.

INFO

Opera Nationala Romana Iasi:

Strada Agatha Barsescu nr. 18, Cod postal 700074 Iasi, Romania.

Telefon: +40-(0)232 211 144.

Web: operaiasi.ro

Facebook: www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

You Tube: www.youtube.com/OperaIasi

PE ACEEASI TEMA:

„Cenuşăreasa”, de Serghei Prokofiev la Opera Nationala Iasi

”Nunta lui Figaro”, la Opera Nationala Iasi

„Rigoletto”, opera in trei acte de G. Verdi

Opera „Evgheni Oneghin”, de Piotr Ilici Ceaikovski

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Amalgam 5 | Acaju

Concert :umbra | Acaju

Concert Nouă Ani Lumină | Acaju

14 magical years | Time Out

Scrie un comentariu: