Gala extraordinară de Operă la Iași/ 30 iunie

Gala extraordinară de Operă la Iași/ 30 iunie/ afis

Opera Națională Română Iași vă invită la Gala extraordinară de Operă pentru închiderea stagiunii 2012 – 2013, duminică, 30 iunie 2013, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași.

  • Dirijor: Gabriel Bebeșelea

Vor concerta laureații GALEI PREMIILOR OPERELOR NAȚIONALE: soprana Iulia Merca (Opera Națională Română Cluj-Napoca) – cea mai bună solistă din România în 2013, tenorul Cristian Mogoșan (Opera Națională Română Cluj-Napoca) – cel mai bun solist din România în 2013, tenorul Bogdan Zahariea (Opera Națională Română Timișoara)– cel mai bun debut din România în 2013.

Cu participarea extraordinară a celebrei soprane ANITA HARTIG.

De asemenea, vor interpreta soliștii Operei ieșene: soprana Lăcrămioara Maria Hrubaru Roată (nominalizată pentru cea mai bună solistă din România în 2013), soprana Ana Maria Donose (nominalizată pentru cel mai bun debut din România în 2013), baritonul Jean Kristoff Bouton (nominalizat pentru cel mai bun solist din România în 2013).

DESPRE ANITA HARTIG

Interpretă lirică în plină afirmare, soprana Anita Hartig a început pregătirea muzicală la liceul de profil din Bistriţa – Năsăud, remarcându-se apoi la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj – Napoca sub îndrumarea profesorilor Ana Rusu şi Niculina Mirea. Şi-a continuat studiile la aceeaşi prestigioasă instituţie de învăţământ cu un masterat.

Încă din facultate, soprana Anita Hartig a obținut premii la cele mai importante concursuri naţionale de canto, dintre care menţionăm Concursul Internaţional de Canto „Haricleea Darclée” – Brăila (2005), interpretând atât arii din opere, cât şi lied-uri din creaţia naţională şi universală. Pentru a-şi completa studiile, Anita Hartig a participat si la cursuri de master class alături de maeştri ca Sona Ghazarian, Kurt Widmer, Ion Buzea şi Mariana Nicolesco.

Publicul din România a avut posibilitatea de a aprecia calităţile vocale ale interpretei în numeroase concerte susţinute în compania orchestrei Filarmonice din Sibiu, a Filarmonicii din Braşov şi Filarmonicii Cluj – Napoca, în lucrări semnate de mari compozitori precum Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms, Edvard Grieg. De asemenea, vocea sa a putut fi admirată şi în lucrări compuse de Gabriel Faure, Andrew Lloyd Webber, Vaughan Williams, Paul Constantinescu.

Repertoriul abordat de soprana Anita Hartig cuprinde rolurile Mimi şi Musseta din La Bohème de Giacomo Puccini şi Fiordiligi din Cosi fan tutte de Wolfgang Amadeus Mozart.

În anul 2010, soprana a avut şansa de a se întâlni cu maestrul Ioan Holender în cadrul unei audiţii de la Bucureşti. Anita Hartig a obţinut o bursă de studiu în capitala Austriei şi astăzi este un nume de referinţă la Opera din Viena.

În anul 2012 Anita Hartig a interpretat rolul Mimi din La Bohème de Giacomo Puccini pe scena “La Scala” din Milano şi la Opera Naţională din Ţara Galilor, dar şi la Opera de Stat din Hamburg în 2013, unde a mai cântat şi Antonia în Povestirile lui Hoffmann. La Opera din Viena, Anita Hartig a interpretat cu succes rolurile Micaela din opera Carmen de Georges Bizet şi Pamina din Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

În 2014, soprana va interpreta două din rolurile care au consacrat-o, Mimi din La Bohème şi Micaela din Carmen, la celebra “Metropolitan Opera” din New York.

BILETE

Biletele au fost puse în vânzare la prețurile de 30 lei stal, 20 lei balcon și 50 lei loja.

Informații la Agenția Operei, 0332.888.448 sau bilete@operaiasi.ro.

Biletele pot fi cumparate de la Agentia de bilete a Operei (Bd. Stefan cel Mare si Sfant nr. 8), de luni pana sambata intre orele 10:00-17:00 si duminica intre orele 12:00-17:00.

INFO

Opera National Romana Iasi
Str. Agatha Barsescu nr. 18
cod postal 700074 Iasi, Romania
Secretariat: +40-(0)232 211 144
www.operaiasi.ro
www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi
www.youtube.com/OperaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: