Gala Extraordinara de Balet – Chopiniana

Joi, 15 martie, ora 18:30, la Casa de Cultura a Studentilor, este programata Gala Extraordinara de Balet – Chopiniana, la care va fi invitata si talentata trupa de la “Dansez pentru tine”.

opera_iasi

”Gala pentru Anul nou” a avut un mare succes in rindul publicului iesean

 

De la clasic la modern – “Chopiniana” de Frédéric Chopin, in interpretarea balerinilor Dumitru Buzincu, Roua Raut, Monica Mihai si Roxana Iftime. Coregrafia constituie o adaptare realizata de Roland Podar dupa viziunea clasica a lui Mikhail Fokin.

Roland Podar a fost timp de 10 ani balerin prim-solist al Operei Mari din Munchen, iar in prezent este director al compartimentului de balet din cadrul Operei Nationale din Cluj. Prima colaborare am avut-o in iarna, la spectacolul «Anotimpurile», in regia Roxanei Colceag. Ne-am dorit o premiera cu «Chopiniana», mai ales pentru a pune in valoare fetele din balet, deoarece in urmatoarea premiera de balet, «D’ale Carnavalului»”, cele mai multe roluri sint pentru baieti“, a precizat Beatrice Rancea, manager al institutiei.

Intrucit sala de spectacole a Casei de Cultura a Studentilor nu permite montarea unor spectacole mari de balet clasic, diferite numere din acestea vor fi oferite publicului sub forma unor gale. “E pacat pentru balerinii nostri, care pot face «pas de deux-uri» spectaculoase, dar si pentru public, sa nu le vada. Astfel, ne-am gindit ca in fiecare luna sa organizam o asemenea gala de balet, pentru a aduce numere noi in atentia publicului. De altfel, ne dorim ca pentru fiecare compartiment artistic al Operei sa organizam cite o gala-eveniment. De exemplu, daca prin «Musicaluri celebre» am pus in valoare in special orchestra si corul de copii, pe 18 martie avem o surpriza pentru spectatori. Vom organiza la Filarmonica spectacolul «Coruri celebre din opere»”, a adaugat Beatrice Rancea.

BILETE

PRET: 40 lei (stal), 30 lei (balcon), 20 lei redus

OPERA NATIONALA ROMANA IASI

Str. Agatha Barsescu nr. 18

cod postal 700074 Iasi, Romania

Telefon/fax (RCS & RDS):

Secretariat: +40-(0)232 211 144

Director Economic: +40-(0)232 211 146

Agentia de bilete: 0332 888 448

Biletele pot fi cumparate de la Agentia de bilete a Operei (bd. Stefan cel Mare si Sfant nr. 8), de luni pana sambata intre orele 10:00-17:00 si de la Cafeneaua Maideyi (str. Lascar Catargi nr. 37), de luni pana duminica intre orele 08:00-00:00.

Incepand cu data de 20 februarie 2012 programul Agentiei de bilete va fi urmatorul:

Luni: inchis

Marti-Sambata: 10:00-17:00

Duminica: 12:00-17:00

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: