Gala Cavalerilor Cuvantului

scoala-altfel-cavalerii-1

Joi, 9 aprilie 2015, incepand cu ora 10:00, in Sala de festivitati a Bibliotecii Gh.Asachi ( cladire fosta Materna) va avea loc Gala Cavalerilor Cuvantului.

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi organizează primul modul al Proiectului „Cuvintele schimbă lumea”. Proiectul este înscris în calendarul programului național „Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Inițiatoarea proiectului este doamna Cristina H.B. Docan, lucrător de tineret.

Scopul şi obiectivele proiectului sunt motivarea şi răsplătirea eforturilor elevilor de liceu care activează în colectivele redacţionale ale publicaţiilor şcolare sau în cercurile literare şi/sau care au obţinut rezultate remarcabile la concursuri; oferirea de modele de excelenţă în exprimarea scrisă şi orală; îmbunătăţirea imaginii de sine şi a relaţiilor interumane, prin schimbarea de atitudini, de mentalităţi şi de stereotipuri.

Primul modul al proiectului poartă titlul „Gala Cavalerilor Cuvântului” și va avea loc joi, 9 aprilie 2015, începând cu ora 10.00, în Sala de Festivități a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași.

Evenimentul îşi propune să reunească 50 de elevi din liceele ieşene, care vor afla detalii despre drumul cărţii de la idee, la cititori, vor fi investiţi cu titlul onorific de „Cavaleri ai cuvântului” și vor primi gratuit romanul young adults „Best Friend Forever”, volum cu şi despre persoane, emoţii şi întâmplări reale, care surprinde problematica specifică vârstei liceului, oferindu-le adolescenţilor alternative benefice de gândire şi de acţiune.

În a doua etapă, proiectul le va oferi elevilor ieşeni oportunitatea de a constata puterea şi capacitatea cuvântului rostit de a motiva şi de a schimba oamenii şi, prin ei, lumea în care trăim. Ei se vor întâlni cu speakeri motivaţionali şi inspiraţionali, persoane care le vor oferi exemple de tenacitate, de curaj, de încredere în sine, de reuşită profesională şi care le vor putea servi, în plus, şi drept modele de desăvârşire umană.

Sponsori: SC Antibiotice SA Iași; SC Media Rom Grup. Mulţumiri: Klipa – plicuri colorate și July – Made by Iulia Muraru, Papucei.ro.

INFO

Biblioteca Judeteană ”Gh. Asachi” Iași

Bd. Stefan cel Mare si Sfânt nr. 10 (Clădirea Galeriile Stefan cel Mare, etaj)

Telefon: (+4) 0332 110044

E-mail: programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

PE ACEEASI TEMA:

February’s Moonstruck – Ediția a V-a a Concursului de felicitări și scrisori de dragoste în limba engleză

„Ce înseamnă apa pentru tine?” Concurs de desene/colaje și eseuri dedicat Zilei Mondiale a Apei

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Sneakerși în ediție limitată la GRID, noua locație din Palas

Expoziție inedită de construcții LEGO, la Iulius Mall Iași

VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Scrie un comentariu: