”Gaitele”, din nou la Iasi

Una dintre cele mai valoroase comedii ale dramaturgiei contemporane românești, “Gaițele” sau ”Cuibul de viespi” – cum se intitula la începutul anilor ’30, un text de mare forță dramatică care degajă o energie uriasă se joaca pe scena Teatrului National Iasi luni, 25 febrruarie 2019, de la ora 20:00.

Alexandru Kirițescu este mult sub-apreciatul autor al textului „Gaițele”, una din cele mai moderne și mai provocatoare piese de teatru din repertoriul nostru, un text aflat la porțile absurdului, în care legile nescrise ale dramaturgiei clasice – legi aproape fizice, ale acțiunii și reacțiunii – sunt atacate fin și totodată extrem de curajos de dramaturg.

„Gaițele” este o comedie, fără îndoială, dar este o comedie care lasă un gust amar, care dă de gândit în mod insidios. Personajele principale din această piesă, și din spectacolul teatrului, au reacții dramatice, explozive, enorme, provocate de acțiuni minime, sau adeseori complet neprovocate.

Un spectacol cu un enorm succes care s-a bucurat până acum de creația și palmaresul unor mari actori ai scenei și filmului românesc, un spectacol ce va putea fi văzut într-o admirabilă distribuție.

O satiră socială, cum însuși autorul ei o numea, “în care m-am străduit, cu adevăr și mânie, să demasc lumea putreda ce mi se dezvăluise în toata hâda ei goliciune”.

Un spectacol pe care nu puteți și nu aveti voie să-l ratați, care nu poate să nu provoace râsul sau, cel puțin, de la care nu poți ieși fără a avea cel puțin zâmbete pe buze.

Distributie: Aneta Duduleanu – Florina Cercel; Zoia – Carmen Tănase; Lena – Virginia Rogin; Fraulein – Carmen Ionescu; Colette Duduleanu – Ioana Farcaș; Wanda Serafim – Antonia Ionescu; Margareta Aldea – Ana Maria Carablais; Zamfira – Maria Nicola; Mircea Aldea – Mircea Silaghi; Georges Duduleanu – Liviu Cheloiu; Ianache Duduleanu – Sebastian Bălășoiu

Recuzită şi decor: Mc Ranin. Asistenţă regie: Cătălina Baciu. Mişcare scenică şi coregrafie: Mălina Andrei. Regie tehnică: Mircea Macarie | Light design: Adrian Dragomir, Oana Caibăr | Sonorizare: Cătălin Buzea

BILETE

Pret bilet: 120 lei si 100 lei. Rezervări bilete la telefon: 0749 052 323. Biletele se pot procura de la agenția Casei Studenților IASI. Program agenție: luni-vineri : 10-19; sâmbătă : 10-17; duminică: închis. Rezervarea unui bilet este valabilă 3 zile lucrătoare. Pentru bilete online CLICK AICI

INFO

www.tonybulandra.ro

PE ACEEASI TEMA:

”Piele si cer”, de Dimitré Dinev

GALA ”Zâmbet în dar” 2019 – Salvați Copiii Iași

”In Ploaie” cu Marius Manole si Istvan Teglas la Teatrul National ”V. Alecsandri”

TITUS ANDRONICUS la Teatrul Național Iași

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Mario Lucaci, recital în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”

Festivalul Național de Literatură pentru Copii „Ion Creangă”, ediția a X-a

Fiica lui Dem Rădulescu debutează în cinema cu rolul din Urma. Proiecție specială la Iași.

Expoziție de pictură contemporană realizată de artiști români și britanici: „Dincolo de alte orizonturi”

Scrie un comentariu: