”Gaitele”, din nou la Iasi

Una dintre cele mai valoroase comedii ale dramaturgiei contemporane românești, “Gaițele” sau ”Cuibul de viespi” – cum se intitula la începutul anilor ’30, un text de mare forță dramatică care degajă o energie uriasă se joaca pe scena Teatrului National Iasi luni, 23 mai 2022, de la ora 20:00.

Alexandru Kirițescu este mult sub-apreciatul autor al textului „Gaițele”, una din cele mai moderne și mai provocatoare piese de teatru din repertoriul nostru, un text aflat la porțile absurdului, în care legile nescrise ale dramaturgiei clasice – legi aproape fizice, ale acțiunii și reacțiunii – sunt atacate fin și totodată extrem de curajos de dramaturg.

„Gaițele” este o comedie, fără îndoială, dar este o comedie care lasă un gust amar, care dă de gândit în mod insidios. Personajele principale din această piesă, și din spectacolul teatrului, au reacții dramatice, explozive, enorme, provocate de acțiuni minime, sau adeseori complet neprovocate.

Un spectacol cu un enorm succes care s-a bucurat până acum de creația și palmaresul unor mari actori ai scenei și filmului românesc, un spectacol ce va putea fi văzut într-o admirabilă distribuție.

O satiră socială, cum însuși autorul ei o numea, “în care m-am străduit, cu adevăr și mânie, să demasc lumea putreda ce mi se dezvăluise în toata hâda ei goliciune”.

Un spectacol pe care nu puteți și nu aveti voie să-l ratați, care nu poate să nu provoace râsul sau, cel puțin, de la care nu poți ieși fără a avea cel puțin zâmbete pe buze.

Distributie: Maia MORGENSTERN – Aneta Duduleanu; Carmen TANASE – Zoia; Adriana TRANDAFIR – Fraulen; Virginia ROGIN – Lena; Manuela HARABOR / Ioana ANCEA – Colette Duduleanu; Tudor ISTODOR – Mircea Aldea; Diana CAVALLIOTI – Wanda Serafim; Gabriel FATU – Ianache Duduleanu; Doina TEODORU / Andreea CHIRITESCU – Margareta Aldea; Ionut CIOCIA – Georges Duduleanu; Cosmina DOBROTA / Mariangela COLDEA – Zamfira.

Costume: Ioana Colceag si Geanina Punkosti. Scenografie: Imelda MANU. Regia: Gelu COLCEAG. Lumini: George JIPA

BILETE

Pret bilet: 160 lei. Rezervări bilete la telefon: 0749 052 323. Biletele se pot procura de la agenția Casei Studenților IASI si online de pe www.spectacoleiasi.ro. Program agenție: luni-vineri : 12-18. Rezervarea unui bilet este valabilă 3 zile lucrătoare.

INFO

www.tonybulandra.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: