”Gaitele”, cu Florina Cercel si Rodica Popescu Bitanescu

gaitele-iasi

Una dintre cele mai valoroase comedii ale dramaturgiei contemporane românești, “Gaițele” sau ”Cuibul de viespi” – cum se intitula la începutul anilor ’30 –  este   un text de mare forță dramatică care degajă o energie uriasă. Publicului iesean i se promite marti, 11 noiembrie 2014 de la ora 19:00, in sala mare a Teatrului Nationa Iasi un spectacol care va starni hohote de ras si le va aduce buna-dispozitie, prin insasi simplitatea jocului actoricesc.

Un spectacol cu un enorm succes care s-a bucurat până acum de creația și palmaresul unor mari actori ai scenei și filmului românesc, un spectacol ce va putea fi văzut la Metropolis într-o admirabilă distribuție. O satiră socială, cum însuși Kiritescul o numea, “în care m-am străduit, cu adevăr și mânie, să demasc lumea putreda ce mi se dezvăluise în toata hâda ei goliciune”.

Un spectacol pe care nu puteți și nu aveti voie să-l ratați, care nu poate să nu provoace râsul sau, cel puțin, de la care nu poți ieși fără a avea cel puțin zâmbete pe buze.

E considerata cea mai buna comedie romaneasca, care sta cu cinste alaturi de toate comediile lui Caragiale. A avut premiera in luna iulie, la Metropolis, care e un teatru de proiecte. Cu toate acestea, am reusit performanta de a juca de 20 de ori din iulie pana acum”, spune  Florina Cercel, cea care o va interpreta pe Aneta Duduleanu.

Colega ei de scena, Rodica Popescu Bitanescu spune ca aceasta varianta a comediei este cea mai buna realizare din punct de vedere regizoral, fara a fi subiectiva.

Este atat de adevarat, atat de simplu se joaca, cu bun simt. Am putea face o comedie groasa pentru ca textul iti permite, dar se joaca onest, curat. Este cel mai bun spectacol cu «Gaitele», cu cea mai buna distributie”, a mentionat actrita.

Regia: Dan Tudor; Scenografia: Corina Gramoșteanu; Muzica: Vlaicu Golcea

BILETE

Pret bilet: 120 lei si 100 lei. Rezervari bilete pentru spectacole la telefon: 0749 052 323. Biletele se pot cumpara de la casieria Casei de Cultura a Studentilor.

INFO

Teatrul Metropolis, Bucuresti

www.teatrulmetropolis.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: