Cum putem copia automat pe calculator pozele de pe telefonul mobil

Cum putem copia automat pe calculator pozele de pe telefonul mobil

Toate telefoanele mobile “inteligente” sunt dotate cu o camera foto performanta, multe dintre acestea avand o rezolutie imensa si o calitate impresionanta a imaginii. Pentru ca avem mereu in buzunar aceste dispozitive, avem tendinta sa facem mai multe fotografii care surprind lucrurile interesante pe care le intalnim pe parcursul unei zile. Dar cum sa facem pentru a le accesa intr-un mod cat mai usor de pe laptop, de pe calculatorul personal sau de pe tableta?Platformele de stocare online (cloud storage) sunt solutia ideala care usureaza munca utilizatorului si-l scuteste de operatiunea de copiere a fotografiilor pe dispozitivele dorite. Configurarea acestor platforme nu necesita cunostinte avansate; singura problema ar fi alegerea unui serviciu de clouding care sa ne fie pe plac.

Pentru dispozitivele Apple, indiferent ca vorbim despre iPhone, iPad sau iPod Touch, exista un serviciu creat special pentru acestea, iCloud. Daca doresti sa beneficiezi de acesta, trebuie doar sa-ti updatezi sistemul de operare la iOS 5 sau oricare altul mai nou. Apoi, la instalarea programul iTunes pe calculator vei avea posibilitatea de a instala si softul ce sustine iCloud-ul. Dupa selectarea functiei de „photo sharing”, programul va crea un folder pe calculatorul personal, iar aici vei gasi toate pozele realizate cu dispozitivul tau Apple. Tine cont ca aceasta sincronizare se va realiza doar cand telefonul sau tableta ta va avea acces la Internet Wireless.

Dropbox este un alt serviciu de acest gen foarte simplu de folosit, insa acesta are avantajul de a functiona atat pe iOS, cat si pe Android, BlackBerry OS sau alte sisteme de operare mobile. In plus, vei observa ca Dropbox iti ofera o libertate mai mare in gestionarea spatiului disponibil, oferind posibilitatea de a stoca orice tip de document. Un dezavantaj al acestui serviciu este ca ofera gratuit utilizatorilor doar 2GB de capacitate de stocare, in comparatie cu cei 5GB oferiti de iCloud, dar Dropbox ofera posibilitatea de a-l mari pana la 18GB, primind 500MB pentru fiecare prieten pe care-l inviti. Normal, toate serviciile de clouding au pachete contracost pentru un spatiu de stocare mai mare, dar un utilizator de rand nu cred ca va simti nevoia sa plateasca 10 dolari pe luna pentru 100GB.

Multi considera ca astfel de servicii care iti ofera un spatiu de memorie in care poti pune ce vrei si il poti accesa de oriunde reprezinta viitorul in ceea ce priveste modul de stocare a informatiei. Astazi, aceste platforme vin in ajutorul utilizatorului de rand care ajunge sa detina mai multe dispozitive si doreste ca acestea sa fie sincronizate intre ele, pentru ca, atunci cand modifica un document pe laptop, aceasta versiune sa fie disponibila automat si pe tableta sau telefon.

(Lucian Rotaru – www.facebook.com/rotaru.lucian)

Articol aparut in editia tiparita si electronica a Ziarului de Iasi, in data de 14 august 2012.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: