Cum poti accesa casuta de email de pe telefonul tau inteligent

Daca esti posesorul unui telefon de tip smartphone,iti poti configura dispozitivul pentru a accesa una sau mai multe casute de email pe acesta. Indiferent daca detii un iPhone, un telefon cu sistemul de operare Android (HTC, Samsung, Sony Ericsson, LG sau altele) sau orice alt telefon inteligent, aplicatia pentru email se afla pe toate acestea si poate fi setata cu usurinta.

email pe telefon

La prima accesare a aplicatiei vei putea adauga adresa ta de email si parola. Configurarea difera putin in functie de sistemul de operare al telefonului si de modelul acestuia. De obicei, principalii operatori din Romania ofera tutoriale pas cu pas pe pagina lor web sau asistenta prin telefon pentru acest gen de operatiuni.

Daca doresti sa adaugi o alta adresa, sa stergi sau sa modifici una deja existenta, accesezi setarile telefonului, sectiunea Email. Vei putea sa parcurgi email-urile din fiecare casuta in parte, dar vei avea si posibilitatea de a accesa continutul de pe toate conturile adaugate intr-o sectiune creata in mod automat, denumita All Inboxes. In functie de sistemul de operare, vei putea activa diferite optiuni pentru aplicatia ta de email. De exemplu, la iOS, sistemul de operare pentru dispozitivele mobile al celor de la Apple, poti selecta sa sincronizezi contactele, evenimentele si notitele de pe email cu cele de pe iPhone sau iPad. De exemplu, daca faci o lista de cumparaturi in aplicatia Notes de pe telefon, o vei putea accesa si de la orice calculator conectat la internet, aceasta fiind in casuta ta de email, intr-un folder creat special.

Dupa ce ai configurat aplicatia, vei putea selecta sa primesti email-urile in timp real (in acelasi mod in care primesti SMS-urile, acestea iti sunt trimise automat pe telefon si tu esti atentionat printr-o alerta), dar trebuie sa stii ca aceasta functie consuma mult din bateria dispozitivului tau. Daca nu doresti acest lucru, poti selecta modul Manual. In acest caz, email-urile primite vor fi disponibile pe telefonul mobil doar in momentul in care intri in aplicatia pentru email si apesi butonul de reincarcare (refresh). Aceasta varianta este si mai putin enervanta, pentru ca, sa fim seriosi, multi dintre noi nu doresc sa primeasca zeci de alerte pe telefon pentru fiecare email primit pe parcursul unei zile. Sa nu uiti ca pentru a primi email-urile tale pe telefonul mobil trebuie sa fii conectat la internet, fie prin wireless, fie printr-un serviciu de date oferit de operatorul tau (pretul unui astfel de serviciu  porneste de la 2-3 euro pe luna si creste in functie de cati MB de download doresti).

Email-urile de pe telefon te pot ajuta sa-ti ridici nivelul de productivitate, avand posibilitatea de a verifica oricand si de oriunde daca ai primit acel email important pe care-l asteptai. Cu toate acestea, trebuie sa ramanem rezonabili si, desi putem parcurge usor orice material pe telefonul mobil, laptopul si calculatorul personal raman dispozitivele ideale pentru a redacta un email elegant.

(Lucian Rotaru – www.facebook.com/rotaru.lucian)

Articol aparut in  Ziarul de Iasi, pe data de 23 august 2012.

 

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: