‘Furtuna de emotii’

In cadrul Festivalului International de Teatru “Zilele Teatrului Ludic”, editia a III-a, am avut placerea ca in seara de miercuri, 8 decembrie, sa urmaresc spectacolul “Poem irlandez despre vioara si suflet” in regia lui Aurel Luca, interpretat de trupa teatrului studentesc “Ludic” a Casei de Cultura a Studentilor- Iasi.

Plafonandu-ma in “ofertele” lumii moderne am uitat ce inseamna placerea de a urmari un spectacol live. Din fericire mi-am venit in simturi atunci cand am urmarit aceasta piesa plina de pasiune, frumusete si simplitate interpretata intr-o maniera inedita si moderna, care atinge emotional chiar si cele mai sceptice persoane.

Piesa prezinta o parabola existentiala, cele doua personaje (Catherine si Martin) trecand rapid de la o stare la alta in speranta de a-si gasi identitatea. Am ramas placut surprinsa sa vad cum se creeaza o alta lume in jurul celor doi actori care au prins publicul in plasa curiozitatii si l-au eliberat abia spre sfarsitul piesei. A fost un spectacol complet de la interpretare si traire, pana la muzica, dans si jocuri de lumini.

Autor: Alexandra-Ionela Enea (Facultatea de Filosofie, UAIC – Comunicare si Relatii Publice, an II)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

A inceput maratonul cultural Astra Film Festival Online

EROII ISTORIEI în benzi desenate. CALL FOR ENTRIES

Atelier de lectură la Palat: „Ceaikovski și dansul notelor de argint”

Expoziție cu mașini eco-friendly, la Palas

Scrie un comentariu: