Fundatia Vodafone prelungeste inscrierea la programul Fonduri pentru Fapte Bune

Fundatia Vodafone Romania prelungeste pana pe 18 august 2013 inscrierea la programul de finantare “Fondul pentru Fapte Bune”, la solicitarea a numeroase organizatii interesate. Fondul pentru Fapte Bune se adreseaza organizatiilor neguvernamentale (asociatii, fundatii sau federatii) care dezvolta proiecte menite sa aduca o schimbare reala, in domeniile educatie si sanatate. Valoarea finantarii acordate unui singur proiect poate varia intre 1.000 si 30.000 euro, iar suma totala destinata acestui program de finantare este de 300.000 de euro.  In cele doua saptamani de la lansarea programului, s-au inscris peste 120 de proiecte.

Fondul pentru Fapte Bune a fost constituit in acest an special pentru a marca aniversarea de 15 ani a Fundatiei, din dorinta de a oferi sprijin si altor organizatii decat cele sustinute traditional de Fundatia Vodafone Romania. Astfel, noul calendar al programului de finantare este urmatorul:

  • 18 iulie – 18 august 2013: inscrierea online a proiectelor (termenul limita pentru completarea online a aplicatiilor este 18 august 2013, ora 18:00);
  • 19 august – 30 august 2013: evaluarea proiectelor inscrise in concurs;
  • septembrie 2013: anuntul public al rezultatelor.

La acest fond de finantare, pot avea acces doar organizatiile si institutiile inregistrate legal in Romania.  Inscrierea se va face online, pe site-ul http://vodafone.grantwizard.ro/, unde pot fi gasite, de altfel, toate informatiile privind procesul de inscriere – regulamentul, criteriile de selectie, formularul de inscriere precum si calendarul rundei de finantare. Proiectele pot acoperi zone diferite, de la cresterea calitatii serviciilor medicale intr-o institutie medicala, sau oferirea de servicii publice de asistenta medicala pentru categorii defavorizate, pana la imbunatirea accesului la educatie sau cresterea calitatii procesului de invatamant.

Evaluarea proiectelor propuse spre finantare va fi facuta de o echipa formata din membri ai Board-ului Fundatiei Vodafone Romania si ai echipei Fundatiei. Printre criteriile de selectie se numara:  concordanta cu misiunea Fundatiei Vodafone Romania si cu domeniile finantate prin acest fond (educatie, sanatate), originalitatea, relevanta (proiectul raspunde intr-o cat mai mare masura nevoii/ problemei identificate), impactul (vor avea prioritate, spre exemplu, proiectele care se desfasoara pe o arie geografica mai mare si cu un numar mare de beneficiari), alocarea eficienta a resurselor (umane si financiare), sustenabilitatea sau vizibilitatea proiectului.  Nu vor fi eligibile, spre exemplu, proiectele care sunt concentrate exclusiv pe strangere de fonduri sau cele care au ca beneficiari cetateni cu rezidenta in afara Romaniei. De asemenea, nu sunt eligibile proiectele care sunt inscrise de persoane fizice sau care au ca beneficiar o persoana fizica.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 15 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 700 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 15 milioane Euro, sustinand programe sociale din domeniul sanatatii, educatiei, prevenirii abandonului familial si scolar, servicii sociale pentru copii, tineri cu dizabilitati intelectuale si locomotorii sau pentru varstnici, precum si programe de voluntariat.

INFO

www.fundatia-vodafone.ro

www.facebook.com/fundatiavodafone

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: