Funda umana – Gala ”10 ani de solidaritate” la Casa de Cultura a Studentilor

funda umana 10 ani

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania organizeaza in 2 decembrie a.c., in Iasi, Constanta si Tg Mures, Funda Umana – simbol al solidaritatii cu persoanele infectate HIV – eveniment de marcare a Zilei Mondiale de Lupta Anti-SIDA.

La Iasi, in intervalul orar 15.00-17.00, la Casa Studentilor Iasi va avea loc Gala „10 ani de solidaritate” – prin care vom rememora impreuna, momentele deosebite traite in cei zece ani, in care iesenii si-au afirmat solidaritatea,  prinzandu-se simbolic in „Funda Umana”.

La Constanta, intre orele 14.00-15.00, pe esplanada City Park Mall Constanta, va fi realizata “Funda Umana- simbol al solidaritatii cu persoanele infectate HIV” si va fi tinut un moment de reculegere pentru persoanele care au decedat din cauze legate de HIV/SIDA.

La Tg Mures, la ora 12.00, va avea loc o conferinta de presa in foaierul Teatrului National, urmata de o campanie stradala de informare privind prevenirea transmiterii HIV si promovare a testarii voluntare in Piata Teatrului si Piata Trandafirilor. La 13.30 se va organiza “Funda umana”, ce va fi urmata de un mars comemorativ pentru victimele SIDA.

Este datoria noastra sa mentionam din nou importanta prevenirii transmiterii infectiei cu HIV, mai ales ca ultimele date afirma ca 41,7% dintre cazurile noi de persoane depistate cu HIV în România, sunt la tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani, acesta fiind segmentul cel mai expus riscului de îmbolnavire. De asemenea, pentru ca in cei 10 ani am simtit solidaritatea comunitatii, si in acest an, vom reaprinde candela sperantei pentru cei care lupta in continuare cu HIV si ne vom gandi la cei care nu mai sunt” – a declarat dna Angela Achitei, presedinte ADV Romania.

Mentionam ca de la aparitia HIV in Romania (1985), au decedat 6.770 de persoane infectate, iar la nivel national traiesc 13.535 de persoane cu HIV diagnosticate. In ultimul an au aparut noi cazuri de infectare, diagnosticate la adulti, heterosexuali -10 in judetul Iasi, 5 in Mures si 21 in Constanta. (sursa: Compartimentul pentru Monitorizarea şi Evaluarea Infecţiei HIV/SIDA în România – INBI “Prof.Dr.M.Balş)

Evenimentul din acest an este sustinut prin proiectul „IMPACT DIRECT!” implementat in Iasi, Constanta si Mures de ADV Romania, in parteneriat cu CARITAS Norvegia.

INFO

Fundatia Alaturi de Voi Romania

www.fundaumana.ro

Funda Umana

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: