Funcţii inedite ale smartphone-ului de astăzi

(Lucian ROTARU)

În cadrul unui spectacol comparat cu o piesă de teatru de pe Broadway, săptămâna trecută Samsung a lansat un nou telefon din gama Galaxy, S4, care impune noi limite domeniului mobil. Smartphone-ul aduce o serie de funcţii inedite şi câteva accesorii care i-au încântat pe utilizatorii din întreaga lume, printre care regăsim şi încărcătorul fără fir.

Funcţii inedite ale smartphone-ului de astăzi galaxy s4 samsung incarcator fara fir wireless

După cum preconizau publicaţiile din domeniu IT din întreaga lume, noile telefoane care vor apărea în 2013 vor putea fi încărcăte fără fir cu ajutorul unei platforme care va realiza acest lucru prin inducţie. Samsung a implementat acest încărcător la Galaxy S4 şi a prezentat săptămâna trecută modul simplu de funcţionare. Platforma va fi conectată la o sursă de curent, iar telefonul se va încărca în momentul în care este aşezat pe aceasta. Se zvoneşte că noul iPhone va dispune de un accesoriu asemănător şi ne aşteptăm ca acest mod de a încarca un dispozitiv să devină un standard pentru toate gadget-urile care vor apărea în 2013.

O altă funcţie interesantă disponibilă atât la Samsung Galaxy S4, cât şi la LG Optimus G Pro, se referă la camera foto a telefonului. Denumit „Dual-shot Camera”, acest mod permite utilizatorului să filmeze în acelaşi timp şi cu camera din spate şi cu cea din faţă a telefonului. Există diferite filtre privind modul în care cele două filmări vor fi îmbinate şi posibilitatea de a redimensiona şi poziţiona după bunul plac cele două materiale. În mod normal, funcţia este adaptată şi pentru apelurile video şi permite utilizatorului să vorbească cu un interlocutor care va avea posibilitatea de a primi semnal video de la ambele camere ale telefonului.

„Smart Pause” este o altă funcţie disponibilă momentan doar pe S4 şi face un lucru foarte util: atunci când utilizatorul urmăreşte un material video şi nu se mai uită la ecranul telefonului, se va pune pauză în mod automat. Aceast mod inteligent de a opri un clip video fără a atinge butonul de pauză va fi util în acele circumstanţe în care nu se doreşte pierderea unei porţiuni din videoclip. Vorbim de o funcţie necesară unui dispozitiv mobil care este folosit de foarte multe ori în situaţii în care atenţia utilizatorului este distributivă.

Oarecum din aceeaşi categorie, funcţia „Air Gestures” permite utilizatorului să dea diferite comenzi telefonului doar prin aproprierea degetelor de ecran. Astfel, când se va trece cu mâna pe deasupra telefonului se va schimba melodia sau pagină din browser. În plus, cu ajutorul funcţiei „Air View” va fi posibilă afişarea unei previzualizări a unui videoclip sau unei galerii doar prin apropierea degetelui de ecranul telefonului.

Noul telefon de la Samsung aduce multe alte funcţii care cu siguranţă le vom regăsi şi la alte dispozitive care vor apărea pe piaţă în acest an. Ne găseşti şi pe www.facebook.com/GadgetMyLove pentru discuţii şi articole din domeniu.

sursă: www.ziaruldeiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: