Fuego – Concert de colinde si cintece de iarna

 

Fuego

Afisul evenimentului

Duminica, 18 decembrie 2011, la Casa de Cultura a Studentilor, incepind cu ora 19.00 are loc spectacolul de colinde si cintece de iarna ” Ne-am nascut intr-o colinda… – Fuego.

In pregatirea sarbatorilor de iarna, Fuego a imprimat recent un nou material discografic, plin de atmosfera ritualica, de farmecul izvorului de cantec traditional, inspirat de sarbatoari, adanc si permanent insadite in cultura si constiinta romanilor. Este intitulat “Ne-am nascut intr-o colinda” si contine 15 cantece de Craciun, in prima auditie.

“Sunt piese noi, intr-o colaborare asteptata – zic eu – de catre publicul meu, cu Alexandru Malschi, orchestrator si compozitor”, marturiseste Fuego. Fara indoiala ca asteptarea rezida in succesul anterior al colaborarii acesteia, din care s-a nascut albumul ce contine si piesa “Impodobeste mama bradul”, reprezentativa pentru repertoriul de colinde al lui Fuego, oglinda de frumusete si sensibilitate a comorii datinilor romanesti. Au trecut zece ani de la prima colaborare, dar Fuego se cunoaste cu Alexandru Malschi, dupa cum insusi spune, de douazeci de ani. “Am copilarit impreuna, ne putem evalua in cunostinta de cauza posibilitatile artistice. Amandoi, in fata lumanarilor, am trait momentele mirajului sarbatoresc al Craciunului, nu o singura data si aceasta se revarsa in piesele noastre, compuse impreuna”.

O piesa bine conturata si cu puterea emotiilor profunde insuflate de atmosfera Craciunului si deopotriva corelata dramelor familiilor romanesti, in multe cazuri instrainate dureros in toate laturile lumii, este piesa “Veniti romani acasa”. Asa cum sugereaza titlul, este un mesaj liric, induiosator, de rechemare a romanilor acasa, in pragul sarbatorilor. Albumul de colinde imprimat recent se va lansa pe 6 decembrie, odata cu inceperea turneului de concerte cu acelasi titlu, “Ne-am nascut intr-o colinda”.

Informaţii: 0746774204

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: