”Freelancer story”, in regia lui Ion Sapdaru

freelancer-story

Teatrul National ”Vasile Alecsandri” Iasi va invita la spectacolul de teatru ”Freelancer story”, in regia lui Ion Sapdaru.

  • marti, 12 februarie 2019, ora 18:00, sala Studio ”Teofil Valcu” – Teatrul National Iasi

Scenariul, regia şi coloana sonoră: Ion Sapdaru. Scenografia: Alina Dincă Puşcaşu. Distribuţia: Alexandra Bandac, Cosmin Maxim, Annemarie Chertic, Livia Iorga.

Piesa este rezultatul unor reflecţii  de mai mult timp, dar mai ales în urma tragicului  sfârşit al unui tânăr actor, întâmplat acum mai bine de-un an.   Îi admir nespus pe aceşti tineri actori în blugi găuriţi, cu căşti în urechi şi rucsacuri în spate. Apropo de rucsacuri … Mă întreb mereu ce ţin ei în aceste minuscule rucsacuri. Un sandviş, un pachet de ţigări, un notebook ?  Sau o piesa cu un rol  pe care visează să-l joace într-un teatru ?… Fiecare din ei e unic, misterios, trist … Fiecare din ei ascunde o energie, o nostalgie, un univers …    Îi văd  deseori cum calcă timizi  pragul agenţiilor de casting, cum salută ceremonioşi pe ,,maeştrii consacraţi ai scenei’’ având în colţul gurii tot dispreţul din lume, îi văd cum semnează  strângând din dinţi contracte cu  sume mizerabile … Nu ştiu cine a fost  Toma Caragiu, Emil Botta, Gina Patrichi…  Beau zeci de litri de sucuri toxice, fumează ca şerpii şi au ochii roşii de facebook-chişti incurabili …
Vorbesc ciudat, pe scurtătură, cinic şi plastic…  Şi toţi au un singur vis – să joace teatru!  Freelancer story este o piesă cu câteva episoade din viaţa a doi tineri actori. Doi tineri actori care sunt în stare să meargă până la sacrificiu pentru a-şi vedea visul cu ochii – să joace teatru!    Şi au jucat …  Şi s-au bucurat … Apoi  s-au întristat … Să descoperi că nimeni nu te iubeşte, că meseria ta e una pe care n-o găseşti nici măcar  în nomenclatorul de meserii al României, să constaţi că ,,şopârlele sunt mai interesante decât actorii’’… ce încercări grele îi pot reveni unui tânăr actor! Şi totuşi, actorul visează … Ion Sapdaru, ianuarie, 2016

BILETE

Pret bilet: 22 lei. Biletele se pot procura de la Agenția Teatrală (tel. 0232 255999), de pe www.teatrulnationaliasi.ro, www.entertix.ro, www.myticket.ro sau de la librăriile Cărturești și punctele de informare de la Carrefour.

AGENTIA TEATRALA: Telefon: 0232-255999; Program: 10.00 – 17.00, de marti pina sambata. Pentru grupuri organizate, va rugam sa va adresati Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, rugam spectatorii sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI,
Fondat în 1840

Str. Agatha Bârsescu, nr. 18, Iaşi

Tel. 0232 267824

E-mailtniasi@yahoo.com

Web: www.teatrulnationaliasi.ro

FB: www.facebook.com/TNIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: