Expozitia de pictura FRAGMENT[E] de Florin Petrachi

Pictura este un dar. Il dobandesti si trebuie sa il dai mai departe”. Cu acest crez, tanarul artist Florin Petrachi invita publicul iesean la o noua expozitie personala de pictura si grafica, deschisa intre 1-9 iunie, la Galeriile Moldova Mall (parter). Expozitia poate fi vizitata intre orele 10- 21.

Vernisajul expozitiei are loc luni, 6 iunie, ora 18.00, in prezenta pictorului Florin Petrachi si a criticului de arta Valentin Ciuca.

40 dintre tablourile lui Florin Petrachi, picturi in ulei pe panza si desene, lucrari moderne cu influente impresioniste, vor fi expuse pentru prima data publicului cu aceasta ocazie.

“Florin Petrachi are substanta picturalitatii si un fel de a fi direct fara sa deranjeze. Vointa de a reusi il tine mereu in spatiul atelierului, unde se cauta in imaginile altora spre a se descoperi pe sine. Are forta unui daruit si tenacitatea unui luptator. Pornind de la asemenea premise favorabile, destinul lui merita urmarit cu atentie. Cred ca acest om are cu adevarat ceva de spus. Am incredere in acest rebel care spune lumii ca exista si ca se va afirma la bursa timpului”, a declarat Valentin Ciuca.

Artist prolific, in plina afirmare, Florin Petrachi a participat deja la 17 expozitii de grup si a avut mai mult de zece expozitii personale in Harlau, Sibiu, Iasi, Bucuresti si Botosani.

“Pictez ca si cum ar fi ultima zi pe care o mai am de trait. Pictez ce simt, pictez oameni, pictez pasari, cer, tot ceea ceea ce simt in momentul respectiv. Imi place mult sa pictez  naturi moarte. Ma atrag insa si compozitiile, si peisajele. Inspiratia imi vine din orice. Trebuie doar sa ma asez in fata sevaletului”, a spus Florin Petrachi.

Tablourile lui Florin se afla deja in colectii private in tara si in strainatate (Franta, Belgia, Spania, SUA, Italia). Una din lucrarile sale a fost achizitionata anul acesta de dl Steven van Groningen, Presedintele Raiffeisen Bank si un cunoscut colectionar de arta moderna, cu prilejul expozitiei organizate la Valentine’s Day Charity Ball, evenimentul anual de strangere de fonduri al Fundatiei Blue Heron.

Florin numara, in palmaresul sau, peste 15 premii la concursuri nationale si internationale, dintre care Premiul 1 la Concursul International “Open Doors” (Giurgiu) si Concursul International de Arta Plastica “N.Tonitza” (Barlad).

“Daca nu te daruiesti, nu dobandesti nimic. Eu am simtit ca pictura este talentul meu si nu fac altceva decat sa il inmultesc. Impresionismul este stilul care ma atrage foarte mult. Si realismul are o anumita influenta asupra mea, pe care acum incerc sa o descopar”, a spus Florin Petrachi.

Florin Petrachi este absolvent al Facultatii de Arte Plastice, Decorative si Design din Iasi, unde urmeaza, in prezent, masteratul in pictura. Din 2010, este inscris la a doua facultate – sectia de Arta Sacra a Facultatii de Teologie Ortodoxa. Florin este, de asemenea, bursier al Fundatiei Blue Heron.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: