Fotomaraton 2013

Incepand de miercuri, 1 mai, pana miercuri, 15 mai 2013, Institutul francez Iasi invita pasionatii de fotografie sa se inscrie in binecunoscuta cursa fotografica FOTOMARATON, aflata anul acesta la cea de-a IX-a editie. Pentru inscriere este necesar sa completati un formular si sa-l trimiteti pe adresa de email  precizata pe site-ul www.institutfrancais-roumanie.com.

PROGRAM FOTOMARATON’13

  • Sambata, 18 mai, ora 08.00:

Sosirea celor trei categorii („Copii”, „Tineri” si „Adulti”) la „Punctul de control 1” (sediul Institutului francez Iasi, bd. Carol I nr. 26) pentru primirea instructiunilor si a primelor teme din concurs („Copiii” vor primi 4 teme, iar „Tinerii” si „Adultii” – 6 teme).

  • Sambata, 18 mai, ora 09.00:

Se da starul competitiei Fotomaraton’13.

  • Sambata, 18 mai, ora 13.00:

– Categoria „Copii” revine la „Punctul de control 1” (sediul Institutului francez Iasi, bd. Carol I nr. 26) pentru a transfera organizatorului fotografiile in vederea jurizarii, in conditiile regulamentului de concurs.
– Categoriile „Tineri” si „Adulti” se deplaseaza la „Punctul de control 2” (magazinul Yellow Store, Iasi, Palas, 7A, parter) pentru a primi ultimele 6 teme

  • Sambata, 18 mai, orele 20.00-22.00:

– Categoriile „Tineri” si „Adulti” revin la „Punctul de control 1” (sediul Institutului francez Iasi, bd. Carol I nr. 26) pentru a transfera organizatorului fotografiile pentru jurizare, in conditiile Regulamentului de concurs.

  • Vineri, 4 octombrie, ora 18.00 (Sala „B. Fondane” a Institutului francez Iasi, bd. Carol I nr. 26): Premierea castigatorilor si vernisajul expozitiei fotografiilor castigatoare.

DESPRE

Concursul are un format original: timp de 12 ore, fiecare participant trebuie sa realizeze 12 fotografii pornind de la cele 12 teme propuse de catre organizatori. Fotomaraton’13 este destinat exclusiv participantilor care utilizeaza aparate de fotografiat digitale. Fotomaraton’13 are trei categorii de participare, in functie de varsta concurentilor: „Copii” (7-13 ani), „Tineri” (14-17 ani) si „Adulti” (peste 18 ani). Categoriile „Tineri” si „Adulti” vor incepe cursa fotografica la ora 09.00 si o vor incheia la ora 21.00. Aceste doua categorii vor trata toate cele 12 teme ale Fotomaratonului. Exceptie face categoria „Copii”, care va incepe cursa fotografica tot la ora 09.00, dar o va incheia la ora 13.00. Copiii vor trata doar primele 4 teme din concurs.

Startul la FOTOMARATON’13 se va da sambata, 18 mai, la ora 09.00, de la „Punctul de control 1” (sediul Institutului francez Iasi: Bd. Carol I nr. 26). Participantii la Fotomaraton au obligatia de a se prezenta la Institutul francez Iasi cu o ora mai devreme (la ora 08.00), pentru a primi instructiunile de participare si legitimatia de concurs stampilata de catre organizatori.

La plecarea in competitie, concurentii vor primi primele 6 teme (mai putin categoria „Copii”, care va primi si va trata doar 4 teme). La ora 14.00, categoriile „Tineri” si „Adulti” se vor deplasa la „Punctul de control 2” (magazinul Yellow Store, Iasi, Palas, 7A, parter), pentru a primi a doua jumatate a temelor. Categoria „Copii” se va intoarce la „Punctul de control 1” pentru a transfera organizatorului fotografiile pentru jurizare, in conditiile regulamentului de concurs. Categoriile „Tineri” si „Adulti”  sunt asteptate la „ Punctul de control 1” (Institutul francez Iasi) intre orele 20.00 si 22.00 pentru a transfera organizatorului fotografiile pentru cele 12 teme realizate.

Cei care NU vor realiza toate temele NU vor putea concura pentru Mariile Premii aferente celor trei categorii de varsta, ci doar pentru premiile corespunzatoare fiecarei teme.

La plecarea in competitie, „Copiii” vor fi insotiti de un adult (care va prezenta organizatorilor actul propriu de identitate si acordul parental). „Tinerii” si „Adultii” participa singuri in competitie (la primirea legitimatiei de concurs vor avea obligatia de a prezenta organizatorilor actul propriu de identitate).

In urma jurizarii, cele mai bune fotografii vor fi premiate. Premierea Fotomaraton’13 va avea loc vineri, 4 octombrie, de la ora 18.00, la sediul Institutului Francez Iasi. Tot atunci va avea loc si vernisajul expozitiei fotografiilor premiate (fotografiile premiate vor fi expuse si in alte locatii care vor fi anuntate ulterior). Juriul Fotomaraton este format din profesionisti ai fotografiei si artelor vizuale si organizatori.

PARTENERI

Partener principal al Fotomaraton’13: Yellow Store.

Parteneri ai Fotomaraton’13: Bitdefender, Icar Tours, Carturesti, Florio, Proimage.

Parteneri permanenti: BRD-GSG, Capgemini, Tehnoton.

Parteneri de organizare: Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi si Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

INFO

http://www.institutfrancais-roumanie.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: