Fotograful iesean Radu Aneculaesi prezinta Marocul in 48 de instantanee

Până pe 16 mai 2014, fotograful ieşean Radu Aneculăesi prezintă Marocul în 48 de instantanee, expuse în Parcul Copou, în Galeria de Artă „La Gard”, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”. Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 5 mai 2014, la ora 17.00, şi va fi prezentat de scriitorul Adi Cristi.

Radu Aneculăesi face parte din prima generatie de fotoreporteri post-decembrişti ai Iasului. În aproape un sfert de veac de experienţă, a colaborat cu principalele ziare, reviste si publicatii locale si naţionale, dar si cu prestigioase agentii internationale de fotografie. A făcut pionierat în regiunea Moldovei în domeniul imaginii publicitare, fondând propria agentie de fotografie: Pro Image.

Desi a semnat numeroase pictoriale si cataloage de modă, fotografii de produs, de tip corporate, arhitectură, peisaj, peisaj industrial, de eveniment şi portrete, Radu Aneculăesi a ales să expună imagini care slujesc prima sa pasiune: fotoreportajul. Impresionat de culoare, de atmosfera, viaţa, ineditul şi spectacolul fotografic, autorul a decis să împărtăşească iubitorilor de imagine câteva fotografii din cel mai recent periplu al său.

Hoinar prin Maroc” este genericul expoziţiei care reuneşte instantanee cu locuitorii… solari ai exoticei tări, cu partea apuseană a desertului Sahara, particularităţile oraselor vechi (Marrakesh, Rabat) si satelor din muntii Atlas si Anti-Atlas şi cetatea Ait Benhaddou, unde s-au filmat pelicule celebre (între care “Gladiatorul” si “Cleopatra”), frumuseti care i-au însotit autorului pasii în tinutul nord-african.

INFO

PRO IMAGE Photo Agency Iaşi

Telefon: 0722.211.347

E-mail: contact@proimage.ro

Web: proimage.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: