Fosti parasutisti rusi cinta impotriva lui Vladimir Putin (VIDEO)

O formatie rock compusa din fosti parasutisti rusi inregistreaza un succes pe Internet cu un cintec, vizionat de 500.000 de ori pe YouTube in trei zile, care ii cere “tiranului” Vladimir Putin sa plece.


Cu brate groase tatuate, berete albastre pe cap si medalii in piept, doi solisti, acompaniati de trei muzicieni, denunta regimul premierului Vladimir Putin, favorit al prezidentialelor din 4 martie.

Ai distrus apararea, armata este rupta, ai scuipat soldatii si ai trimis ofiterii la plimbare. Nu iertam «meritele» tale si iti cerem pasnic: pleaca, tiranule!”, cinta fostii militari. “Tu esti ca mine, un om, nu Dumnezeu. Si eu sunt ca tine, un om, nu cretin. Nu te vom mai lasa sa minti si sa furi. Suntem parasutisti liberi si patria mama este cu noi! Tu nu esti decit un functionar, nu un tar sau un Dumnezeu“, continua ei in refren. Pina luni, inregistrarea video fusese vizionata de 584.853 de ori de la postarea sa joi. Aparitia lor la televiziunea online Dojd, vineri, a fost privita de 150.000 de ori.

http://www.youtube.com/watch?v=2aVlR_Oe3v0

Unul dintre cintareti explica, in fata unui jurnalist uimit sa vada ca fosti combatanti il critica pe Putin, un fost agent KGB care cultiva o imagine de om dur, ca nu suporta regimul corupt al liderului rus. “Noi suntem ca intreg poporul, nu vrem sa traim intr-o tara in care peste tot se fura si se minte“, adauga el, pentru a explica acest cintec, al carui titlu este “Nimeni cu exceptia noastra!”, deviza parasutistilor rusi.

VDV, acronimul trupelor aeropurtate, este un corp militar de elita al armatei sovietice, apoi al celei ruse. Cei circa 30.000 de membri ai sai au reputatia unor adevarati combatanti. Criticii regimului rus, privati de acces la presa traditionala, se fac cunoscuti pe Internet, iar cintecele care il denunta pe Putin inregistreaza adesea succes.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: