Forumul Regional de Investitii Nord-Est România, 14-15 noiembrie

Agentia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est si Centrul Europe Direct Nord-Est, alături de Consiliul Judetean Iasi si Primăria Municipiului Iasi, organizează Forumul Regional „Start Nord-Est 2020: Destinatia Competitivitate”, editia a IX-a, care va fi găzduit de Centrul de Conferinte PALAS Iasi, în perioada 14-15 noiembrie 2013.

TEME

  1. Dezvoltarea urbană integrată prin REGIO – cerintă europeană, necesitate românească;
  2. Cercetare si inovare – de la abordările teoretice la solutiile pragmatice;
  3. Stimularea performantelor mediului de afaceri regional – provocare pentru viitor;
  4. Solutii pentru Redresarea economică a Regiunii Nord-Est.

Evenimentul se va desfăsura pe parcursul a 2 zile consecutive si va cuprinde dezbateri pe subiecte de interes major precum stabilirea prioritătilor nationale si regionale de dezvoltare pentru perioada de programare 2014-2020, importanta integrării cercetării si inovării în centrul activitătilor economice,  dar si identificarea avantajelor competitive regionale ce pot fi prezentate potentialilor investitori, precum si solutii pragmatice de redresare economică. Prima zi a manifestării va fi dedicată Conferintei privind dezvoltarea urbană sprijinită prin REGIO.

Trebuie sa abordăm cu mult pragmatism perioada de programare 2014-2020. Ne asteptăm ca lectiile învătate în ultimii ani si experienta implementării POR si POSCCE la nivel regional să ne ajute în conturarea unor directii strategice, cu adevărat prioritare, care să răspundă nevoilor Regiunii. Acest eveniment este doar una din formele prin care ne manifestăm disponibilitatea la dialog si cooperare în privinta acestor teme, parteneriatul fiind una din valorile care ne caracterizează” a declarat Constantin Apostol, Director ADR Nord-Est, initiator al evenimentului.

Sunt asteptati să participe Ministri, reprezentanti ai administratiei publice centrale si locale, ai mediului academic si mediului de afaceri, analisti si reprezentanti media, interesati de puncte de vedere pertinente, dezbateri de calitate, schimb de bune practici si modele de succes, dar mai ales de solutii pentru rezolvarea unor probleme de actualitate.

Accesul la eveniment este liber, în limita locurilor disponibile.

PROGRAM


INFO

www.forum.adrnordest.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: