Forumul ”Invest in Iasi” – Viena 2014

Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) si Consiliul Judetean Iasi  (CJ Iasi) organizeaza in data de 23 septembrie la Viena Forumul ”Invest in Iasi”- Viena 2014.

Evenimentul face parte dintr-un program multianual al APEC prin care sunt derulate o serie de proiecte de promovare a oportunitatilor oferite de Iasi, de incurajare a investitiilor locale si de imbunatatire a imaginii Iasului ca destinatie de investitii. In acest an cele doua organizatii si-au unit fortele pentru a organiza doua conferinte de afaceri in doua centre internationale de afaceri cu scopul de a creste vizibilitatea si atractivitatea Iasului peste hotare si de a atrage investitii straine  in Iasi.

Conferintele Invest in Iasi din acest an au debutat in luna iunie la Tel Aviv, Israel cu un eveniment de succes si care a avut ca urmare infiintarea la Iasi a biroului Israeli Business Contact Point care ofera asistenta investitorilor israelieni interesati de realizarea unor investitii in regiunea de nord-est a României.

Eforturile efectuate pentru promovarea potentialului investitional al Iasului continua in aceasta toamna cu organizarea Forumului Invest In Iasi la Viena, pe data de 23 septembrie. Discutiile din cadrul evenimentului vor fi orientate catre sase mari sectiuni: IT&C, Research&Development, Pharma, Industry&Logistics, Banking, Agriculture.” a declarat Marius ALEXA – initiatorul programului.

Forumul economic de la Viena este cea mai importanta misiune economica organizata vreodata de judetul nostru, pentru promovarea oportunitatilor si proiectelor Iasului, in capitala financiara a Europei Centrale. Dupa evenimentul economic pe care l-am organizat la Tel Aviv, in una dintre cele mai importante capitale financiare ale Orientului Mijlociu, si care a fost un real succes, organizam acest eveniment de calibru în unul din cele mai mari hub-uri de afaceri ale Europei, in capitala Austriei. Va fi o delegatie foarte numeroasa din partea Iasului, exista un interes extrordinar al mediului de afaceri. Am pornit înca din 2012 pe un drum esential – deschiderea Iasului si promovarea judetului – si vom continua cu astfel de reuniuni in capitalele economice europene unde avem legaturi aeriene directe din Iasi. Trebuie sa fructificam din plin aceste legaturi care să devina nu doar rute turistice, ci si comerciale, care sa genereze noi relatii economice, sa aduca investiori, sa creeze locuri de munca si capital important pentru capitala Moldovei si pentru intreaga regiune. Iesenii au in aceste evenimente semnalul clar ca exista o schimbare de atitudine si mentalitate, ca vremea in care autoritatile locale se ascundeau de investitori a trecut. Iasul priveste acum spre viitor!”  a declarat Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian ADOMNITEI.

Prin intermediul acestui program se urmareste cresterea vizibilitatii Iasului ca destinatie de investitii si facilitarea schimbului de know-how tehnologic prin dezvoltarea unor parteneriate intre companiile din Iasi, Romania si cele din Austria. Sunt asteptati sa se inscrie intreprinzatori din Iasi care vor sa identifice parteneri in Austria, reprezentanti ai autoritatilor publice, ai universitatilor si altor institutii interesate de dezvoltarea legaturilor economice cu Austria. Partenerii internationali si locali ai evenimentului sunt Ambasada Romaniei la Viena, Camera de Comert Austria (WKO), Camera de Comert Iasi.

Pentru anul 2015 sunt vizate centrele internationale de afaceri Milano si Londra pentru gazduirea conferintelor Invest in Iasi.

Scopul Asociatiei pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) il reprezinta promovarea conceptelor specifice economiei cunoasterii in randul tinerilor din Romania, pentru sustinerea dezvoltarii durabile a mediului economic, antreprenorial, social si cultural din Romania in contextul integrarii in Uniunea Europeana.

INFO

www.investiniasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: