Consiliul Judeţean Iaşi organizează cea de-a doua ediţie a Forumului Economic Transfrontalier

consiliul-judetean-iasi-organizeaza-cea-de-a-doua-editie-a-forumului-economic-transfrontalierConsiliul Judeţean Iaşi şi Asociaţia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru (AESPN) organizează în perioada 25-26 iunie cea de-a doua ediţie a Forumului Economic Transfrontalier. Evenimentul va avea loc în Municipiul Bălţi – Republica Moldova.

„Forumul Economic Transfrontalier impulsionează dezvoltarea relațiilor economice transfrontaliere la granița de est a Uniunii Europene. Totodată, prin acest proiect îmi doresc să repunem în valoare poziţia strategică a oraşului Iaşi la graniţa de est a Uniunii Europene. Această poziție geografică ne conferă posibilitatea de a fi o poartă de acces în procesul de interacţiune economică dintre Est şi Vest. Prima ediție, care a avut loc anul trecut, la Iaşi, a adunat un număr de peste 400 de participanți din mediul economic, administrativ și politic. Ne aşteptăm ca această ediţie să fie cel puţin la fel de reuşită”, a declarat dl. Cristian ADOMNIŢEI, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi şi totodată Preşedintele Euroregiunii Siret – Prut – Nistru.

Detalii despre Euroregiunea Siret-Prut-Nistru

Euroregiunea Siret-Prut-Nistru (ESPN) are în componenţă 25 raione şi Municipiul Bălţi din cele 34 care compun Republica Moldova, exceptând regiunile cu statut special Găgăuzia și Transnistria, și Consilii Județene din Iași, Vaslui şi Prahova. ESPN are deja 12 ani de existenţă, dar Asociaţia şi-a dobândit personalitatea juridică în anul 2005. La început membri au fost Judeţele Iaşi şi Vaslui şi câteva raioane. Ulterior, au aderat şi ceilalţi membri. Pe baza bunelor relații stabilite în Ucraina, în noiembrie 2012, ESPN a semnat un acord de cooperare cu Euroregiunea Nistru, care include în lista membrilor regiunea Vinnitsa (Ucraina) și 7 raioane de pe frontiera de Nord și Nord-Est a Republicii Moldova.

INFO

Detalii despre eveniment pe siteul Euroregiunii Siret – Prut – Nistru: www.euroregiune.org – Secţiunea FORUM 2014.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: