FORMULA 1/Duminica incepe Campionatul Mondial de Formula 1

Duminica, pe circuitul de la Melbourne va avea loc prima etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, pe care majoritatea comentatorilor il considera mai echilibrat ca oricind.

Campionatul Mondial De Formula 1 - 2012

Campionatul Mondial de Formula 1 – 2012 programeaza, in acest week-end, la Melbourne, prima sa etapa, iar pilotii si oficialii implicati in principala competitie automobilistica se asteapta la o editie mai echilibrata ca niciodata. Dupa un an 2011, in care 12 victorii (11 pentru Sebastian Vettel si una Mark Webber) din 19 posibile si ambele titluri mondiale, piloti si constructori, au “intrat” in palamaresul Red Bull, toata lumea spera acum ca echilibrul si spectacolul sa se intoarca in Marele Circ.

In aceasta iarna, echipele au tras linie si au luat aproape totul de la zero cu increderea ca vor obtine mai mult de la noul sezon. Testele din pauza competitionala nu ofera intotdeauna o imagine clara a stadiului in care se afla fiecare echipa, dar in urma lor pot fi trase citeva concluzii. “Impresia este ca Red Bull continua sa fie in fata, dar McLaren si Mercedes sint mai aprope de ei ca altadata. Nu este prea clar unde se afla Ferrari, dar nu ar trebui neglijati”, este de parere David Coulthard, fost pilot de Formula 1, acum comentator TV. Cei de la McLaren spun ca situatia de anul trecut nu se va repeta sezonul acesta, deoarece celelalte echipe au redus distanta fata de campiona mondiala en-titre.

http://www.youtube.com/watch?v=RN4tRKdolg4

Au aparut citeva modificari in privinta regulamentului sportiv.  Astfel, pilotul are voie doar o data sa-si schimbe directia si sa-l blocheze pe cel care ataca, apoi la urmatoarea manevra trebuie sa lase loc cel putin o distanta egala cu o latime de masina fata de marginea pistei. Cind cursa este neutralizata cu safety-car-ul, monoposturile intirziate cu cel putin un tur vor avea dreptul sa depaseasca masina de siguranta si sa se posteze in spatele plutonului, pentru a nu-i incurca pe pilotii din frunte. Aceasta regula a fost introdusa in 2007, dar fusese eliminata in 2009. Totodata, un Grand Prix suspendat din diferite motive poate avea o durata maxima de patru ore.

Prima etapa a CM de Formula 1 va avea loc duminica, de la ora 8.00, pe circuitul Albert Park in Melbourne. Calificarile sint programate o zi mai devreme, de la aceeasi ora.  (Sursa: MEDIAFAX)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: