‘Foreplay”,  Centrul Replika București / FITPTI 2018

Marti, 9 octombrie, ora 18:00 sunteti invitati la Teatrul Luceafărul, Sala Mica la spectacolul ”Foreplay”,  Centrul Replika București – in cadrul Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tanar 2018.

Foreplay documentează fenomenul nașterilor timpurii în România și explorează condiția vulnerabilă a mamelor adolescente într-o societate care, pe de o parte, idealizează condiția maternității, iar pe de altă parte, operează cu o percepție stereotipizantă la adresa mamelor minore.

Pornind de la statistici (peste 22 000 de fete sub 19 ani devin mame în fiecare an în România, un nedorit prim-loc în UE), amplul material de documentare realizat de echipa proiectului este transformat într-o piesa de teatru.

Textul oferă voce poveștilor de viață ale unor mame adolescente, îmbinând fragmente de interviuri cu episoade ficționalizate. Luând forma unui documentar-colaj, spectacolul implică în mod direct publicul în dilemele și situațiile limită întâlnite de mamele minore.

Cu: Ioana Anastasia Anton, Voica Oltean, Mihaela Rădescu, Viorel Cojanu. Text și regie: Ozana Nicolau. Muzica: Diana Miron. Mișcare: Silvia Călin. Scenografie: Mălina Ionescu. Video: Elena Găgeanu. Light design: Radu Apostol

Durata : 1h15. Limita de vârstă: 14+

BILETE

Preț bilet: 30 lei (cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri – 12 lei)

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

www.facebook.com/FITPTI

PE ACEEASI TEMA:

”Coaste din viata lui Adam” se joaca la Teatrul Luceafarul

”Petrică și Lupul”, o nouă premieră la Teatrul Luceafărul

Un pedagog de scoala noua @Teatrul Luceafarul Iasi

”Amintiri din copilărie” la Teatrul Luceafarul

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

”Călătorie la 1900”: Gesturi de noblețe

Centenarul Sfârşitului Războiului de Întregire a Neamului

Black Glue – YOLO

Nou val de confirmări la Fall in Love Festival: Underworld, De La Soul, Robin and The Backstabbers, Soundopamine, Karpov not Kasparov și Otherside

Scrie un comentariu: