Ford Focus EcoBoost: motor de 1 litru, 100 CP

Ford a demarat productia Focus echipat cu motorul EcoBoost de 1,0 l, cel mai eficient model Ford pe benzina construit vreodata, din punct de vedere al consumului de combustibil.

Ford-1.0-EcoBoost

Noul motor 1,0 litri EcoBoost este produs la fabrica de motoare Ford din Köln, Germania. In acest an, va incepe productia acestui motor si la fabrica Ford de la Craiova

Modelul Ford Focus cu motor de 1,0 litri EcoBoost a iesit de pe liniile de asamblare ale fabricii din Saarlouis, Germania in aceasta saptamina. Acesta stabileste o noua referinta intrucit este cel mai eficient model Ford construit vreodata, din punct de vedere al consumului de combustibil.

Modelul Focus cu motor EcoBoost de 1,0 litri si 100 CP are un consum de combustibil  de top in clasa sa, de 4,8l/100km (58 mpg) si emisii CO2 de 109g/km. Motorul cu turbocompresor si injectie directa este, de asemenea, disponibil pe modelul Focus intr-o versiune de 125 CP, cu un consum de 5l/100km si emisii CO2 de 114g/km.

Modelul Focus cu motor EcoBoost 1,0 litri inregistreaza standarde de performanta similare modelelor echipate cu motoare diesel, datorita unui cuplu motor constant de 170Nm intre 1.400rpm si 4.500rpm.

Productia primului model Focus cu motor EcoBoost de 1,0 litri reprezinta o realizare majora pentru Ford,” a declarat Presedintele si CEO Ford Europa, Stephen Odell. “In urma cu cativa ani, dezvoltarea unui motor atit de mic si eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, cu un nivel bun de putere si placut de condus intr-o masina de dimensiunea modelului Focus, ar fi parut imposibila.

Noul motor 1,0 litri EcoBoost este produs la fabrica de motoare Ford din Köln, Germania. Ford a investit aici 134 milioane de euro (200 milioane de dolari) pentru a dezvolta o linie speciala high-tech la fabrica din Köln, in vederea construirii acestui motor. Tot in acest an, productia motorului va incepe si la fabrica Ford de la Craiova, Romania. Capacitatea de productie la nivel european ar putea ajunge la 700.000 de motoare pe an.

Motorul EcoBoost de 1,0 litri ilustreaza cit de mult Ford si intreaga industrie auto au reusit sa imbunatateasca in mod continuu motorul cu ardere interna, o tehnologie utilizata de peste un secol.

De exemplu, motorul de 2,9 litri care propulsa legendarul Model T avea un consum de combustibil de 11,3l/100km oferind 20 CP – cifre impresionante la vremea lor.

Vrei cel mai bun pret la asigurarea RCA? Livrare in maxim 24 de ore si notificare inaintea expirarii!

Motorul primei generatii de Ford Fiesta din 1976, cu o capacitate cilindrica de 957 cc, avea aproximativ aceeasi cilindree ca motorul de 1,0 litri EcoBoost.  Cu toate acestea, EcoBoost are 64% mai multa putere si un consum de combustibil cu 38% mai mic.

Sursa: Ghid Auto, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Mărțișoare Folclorice | CCS Iasi

Wicked Blues | Chez Les Amis

Roaring 20’s- Andrew Bidi

Flori, fete și delicatese | Restaurant Liria

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: