Food Revolution Day – a 4-a editie

food-revolution-day-iasi

Pe 15 mai 2015, in Iasi si in alte orase din toata lumea se va sarbatori Food Revolution Day, un proiect global conceput de Jamie Olivier si care isi propune educarea pentru o alimentatie sanatoasa.In Iasi, ambasadorii Food Revolution Day vor sarbatori acest eveniment alaturi de copii din Centrul de zi pentru copii Sf. Marina apartinand Fundatiei Solidaritate si Speranta Iasi.

Impreuna cu 35 de copii, parinti si voluntari vom participa la lectia de gatit a lui Jamie Olivier transmisa live, vom prepara retete sanatoase si  evenimentul se va incheia cu un concurs pe teme culinare.  Daca in anii trecuti evenimentul a fost organizat catre publicul larg, anul acesta dorim sa sustinem mesajul lui Jamie Olivier “Dorinta mea este de a crea o miscare puternica, durabila, de a educa fiecare copil despre obiceiurile alimentare sanatoase, de a inspira familiile sa gateasca din nou si de a incuraja oamenii de pretutindeni sa lupte impotriva obezitatii.“.

Semneaza si da mai departe! Este mesajul lansat de Jamie anul acesta si care isi propune semnarea unei petitii on-line pentru a determina autoritatile, guvernul si ministerul educatiei sa constientizeze importanta introducerii educatiei alimentare ca si materie optionala in scoli.

Food Revolution Day este ziua in case se sarbatoreste un proiect global unic de educatie si implicare condus de Jamie Oliver, adresat copiilor, adultilor, companiilor, scolilor, restaurantelor, scolilor de gatit, chefilor, nutritionistilor, doctorilor, platformelor educationale sau simplilor foodies de zi cu zi. Oricine este invitat sa organizeze un eveniment- fie si o simpla cina cu prietenii.

Food Revolution Day a fost organizat prima oara in 2012, pe 19 MAI, de healthy food junkies din peste 62 de tari voluntare, printre care Romania, Brazilia, Australia, Japonia, Canada, UK, Mexic si Qatar. Sarbatoarea a prilejuit peste 1000 de evenimente locale si dinner parties. Si Romania a fost pe harta, cu 7 dintre ele!

INFO

Food Revolution Day

Web: www.foodrevolutionday.com

FB: www.facebook.com/FoodRevolutionCommunity

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: