Fondul Rocanotherworld

Rocanotherworld este un act de dăruire. Arta ne îndeamnă să explorăm, ne forțează să ne punem întrebări, ne încurajează să fim introspectivi. Avem nevoie de cât mai multă artă în jurul nostru dar și ea are nevoie de noi. De accea, o parte din donațiile strânse în 2018 au fost redirecționate către un fond pentru artiști.

Festivalul Rocanotherworld prin Fondul Rocanotherworld intenționează să finanțeze conceperea și realizarea a două instalații în spațiul public pentru ediția de anul acesta, care are loc în perioada 20-23 iunie 2019. Instalațiile vor fi amplasate în Parcul Expoziției și vor rămâne acolo pe tot parcursul verii.

Tematica abordată va fi în concordanță cu festivalul și va avea în vedere creșterea conștientizării problemelor actuale ale societății și nevoia implicării comunității în abordarea sustenabilă a acestora. În 2019, festivalul își dorește să creeze o conexiune între om și natură, ridicând semnale de alarmă în ceea ce privește grija față de mediu.

Se vor alege două proiecte, fiecare în valoare de 1500 euro. Această sumă include onorariul de artist, designul, materialele, fabricarea și instalarea.

Pot aplica artiști din România, dar una dintre lucrări va fi atribuită unui artist local, în acord cu obiectivul declarat al Fondului Rocanotherworld. Juriul va evalua schițele de proiect și de buget, la cerere oferind și asistență în implementare.

Juriul:  Andrei Cozlac – Artist video cadru didactic în cadrul Universității Naționale de Arte “George Enescu” din Iași; Cătălin Gheorghe – Curator și cadru didactic în cadrul Universității Naționale de Arte “George Enescu” din Iași; Mihai Vereștiuc – Sculptor și cadru didactic în cadrul Universității Naționale de Arte “George Enescu” din Iași; George Pleșu – Director al Borderline Art Space și coordonator artistic al activităților din Parcul Expoziției din cadrul Rocanotherworld 2019; Ștefan Teișanu – Director al Centrului Cultural Clujean

INSCRIERE

Înscrierile se fac printr-un mail la media@rocanotherworld.com însoțit de idea proiectului, o schiță și un buget estimativ calculat pentru implementarea lui. Deadline înscriere proiecte: 5 iunie 2019.

#BeCurious #BeDifferent #BeForOthers

INFO

www.facebook.com/rocanotherworld

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: