”Flotant pe strada Ibraileanu” va fi proiectat la Ateneul din Iasi

documentar-flotant-arhire

Documentarul „Flotant pe strada Ibrăileanu” va putea fi vizionat duminică, 6 noiembrie 2016, ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași. Intrarea este liberă.

În drumurile cotidiene ne intersectăm pașii cu semenii noștri. Uneori îi privim indiferenți, alteori încercăm să intuim ce se ascunde dincolo de prezența fizică. Punem în ecuație vârsta, fizionomia, vestimentația, mersul. Curioasă, camera de filmat îi descoperă. O vară pe o stradă din Iași, acasă la oameni care au o contribuție semnificativă la dezvoltarea culturii și științei românești, pe plan național și internațional.

Pe toate aceste personalități le-a adus în prim plan realizatorul Vasile Arhire de la TVR Iași, în documentarul „Flotant pe strada Ibrăileanu”. Producția de 52 de minute a primit „Premiul pentru cel mai bun documentar de televiziune” la cea de-a cincea ediție a „DOCUART FEST – Festivalul documentarului românesc”, desfășurat la București.

Între protagoniștii filmului regizat de Vasile Arhire se numără prof. univ. Sorina Bălănescu, critic și istoric de teatru, academicianul Radu Miron, matematician, prof. univ. dr. Dan Hatmanu, pictor, fost rector al Universității de Arte din Iași, prof. univ. dr. Dionisie Vitcu, societar al Teatrului Național din Iași, prof. univ. dr. Gavril Istrate, filolog de prestigiu, profesorul Ion Arhip, muzeolog. Din echipa care a realizat ”Flotant pe strada Ibrăileanu” au mai făcut parte cameramanii Relu Tabără și Radu Brehuescu și editorul de montaj Dragoș Brehnescu.

”DOCUART FEST” s-a desfășurat în perioada 27 septembrie -2 octombrie. Cele 25 de filme intrate în selecția finală au fost proiectate de câte două ori la cinematografe din zona centrală a Capitalei. Juriul festivalului a fost condus de prof. univ. dr. Laurențiu Damian, regizor, președintele Uniunii Cineaștilor din România (UCIN).

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

PE ACEEASI TEMA:

Sit Down Comedy cu Andrey Ciobanu @Ateneul din Iasi

Prima ediție a Festivalului Teatrelor Independente (FIT), 9 – 12 mai 2019!

„Cocoșatul de la Notre-Dame” – Universitatea ”Ovidius” din Constanța / FOI 2019

„Casting” – Cristal Opera din Iași la Ateneu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Magdalena Rădulescu: „Revelație”, la Palatul Culturii din Iași

AUR pentru Mălina Constantinescu, eleva Colegiului Naţional la Olimpiada Balcanică de Fizică

IAȘI Guitar Academy 23 – 24 iulie 2019

Program Cinema Ateneu: 22 – 28 iulie 2019

Scrie un comentariu: