Florin Piersic Jr vine la Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tînăr!

opere cumplite-piersic jr

Cunoscutul actor de teatru și film Florin Piersic Jr. vine la FITPTI 2015! Luni seara, de la ora 19:00, va evolua alături de alte două vedete ale scenei și ecranului, Andi Vasluianu și Vlad Zamfirescu, în spectacolul Teatrului Nottara București, ”Vestul singuratic” de Martin Mc Donagh (regia Cristi Juncu), o poveste pentru public peste 16 ani, căci conține și expresii licențioase.

Fraţii Coleman şi Valene Connor, care tocmai şi-au pierdut tatăl în urma unui „accident” cu o armă de foc, au o relaţie extrem de strînsă, bazată pe singura formă de manifestare a afecţiunii pe care au cunoscut-o vreodată: conflictul. Certurile permanente, îmbrăcate într-un umor negru irezistibil, îi leagă mai puternic decît orice, iar casa lor devine un spaţiu imund de joacă de-a viaţa. Singurul care încearcă să le repare relaţia disfuncţională este preotul Welsh, dar sfaturile lui par să rămînă neauzite, într-o parohie în care crimele şi sinuciderile fac parte din cotidian. Într-o răsturnare aproape mistică a rolurilor, se dovedeşte că tocmai cel care trebuia să fie salvatorul îşi aşteaptă salvarea de la cei rătăciţi.

Marți, Florin Piersic Jr va lansa, în foyerul Teatrului Luceafărul, de la ora 18:00, cel de-al doilea volum din Opere cumplite (Editura Humanitas). Prezintă criticul de teatru Oltița Cîntec, iar autorul va acorda autografe.

Luni dimineața, de la 9,30 si 11,30, la sala mică, Teatrul Tineretului din Mannheinm Germania va juca Suprafața obraznică, un spectacol interactiv de teatru și artă plastică, adus în FITPT Iași cu sprijinul autorităților landului Baden Wurttemberg și al Centrului Cultural German Iași.

La sala mare, de la ora 11:00, Teatrul Țăndărică București va susține o reprezentație cu Micul Prinț, un spectacol multimedia realizat de Bogdan Drăgulescu.

Marcarea Centenarului Kantor va începe luni, ora 12:00, la sala Studio a UAGE Iași, prin prezentarea filmului Clasa moartă (partener Institutul Polonez București).

Tot luni, de la ora 17:00, la Cărturești Palas va fi prezentat în spectacol-lectură textul Gianinei Cărbunariu Asparagus (regia Cristi Avram, cu Ion Agachi și George Cocoș) și va lansată antologia Machtspiele Neue Theaterstücke aus Rumänien (editor Irina Wolf, Theater der Zeit Berlin, seria Dialog), prima antologie de teatru românesc contemporan în limba germană. Va fi prezentă Irina Wolf, antologatoarea volumului.

PE ACEEASI TEMA:

Spectacolul „Peștișorul de aur” la Teatrul Luceafărul

Umor in trei acte – Stand up Comedy, Improv Show și Sketch-uri

Teatru de papusi: De ziua lui Pinocchio teatrul luceafarul

Spectacolul „De ziua lui Pinocchio” la Teatrul Luceafărul

clovnii-spectacol-teatrul-luceafarul-iasi-foto

Spectacolul „Clovnii” la Teatrul Luceafarul Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Jazz in Copou – Jam Session Night @Meru

Film la Meru: Plimbare sub clar de lună cu bunicul @Kinedok

Film la Meru: ”Hala Matache Măcelarul-O rană urbană adâncă”

Expoziţia de fotografie “În căutarea lui Ţepeş Voievodul”, Saint-Pierre-lès-Elbeuf, Franţa

Scrie un comentariu: