Florin Piersic Jr. revine la FITPTI!

Pentru al treilea an consecutiv, actorul Florin Piersic Jr. vine la Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI), fiind unul dintre cei aproape 500 de participanți la ediția a X-a (5-12 octombrie, tema Orizonturi).

În 2015, cunoscutul actor a prezentat pe scena de la Luceafărul, alături de trupa Teatrului Nottara, Vestul singuratic, și a lansat volumul al doilea din Opere cumplite (Editura Humanitas). În 2016, a încheiat Festivalul, cu Freak Show, în care interpreta o suită de 13 personaje, imaginate chiar de el, reunite într-un scenariu pe care l-a scris, într-un spectacol pe care l-a regizat.

La ediția 2017, Florin Piersic Jr. va juca în seara de deschidere, 5 octombrie, de la ora 19:00, spectacolul ”O mie de motive”, realizat de Horia Suru la Teatrul Point București, după piesa lui Duncan Macmillan Every Brilliant Thing.

O mie de motive este “un spectacol despre cât suntem dispuși să facem pentru cei pe care îi iubim“, cum precizează producătorii. Textul autorului britanic Duncan Macmillan este, conform opiniei cronicarului de la The Guardian, Lyn Gardner, “una dintre cele mai amuzante piese despre depresie – și poate, chiar, cea mai amuzantă piesă, punct.

În privința creației de la Point, criticul de teatru Oltița Cîntec, selecționerul FITPTI, scria în Suplimentul de cultură: “O bijuterie de spectacol1 (…) Povestea lui Macmillan e fabuloasă, actuală, plină de sensibilitate și dramatism.(…) Florin Piersic Jr are carismă, joacă firesc, ca pentru prieteni, și foarte rapid întreaga sală îi e la picioare.”

BILETE

Biletele se pot achiziționa de la casieria Teatrului Luceafărul, organizatorul FITPTI, și de pe platforma www.bilet.ro. Prețul este 30 lei (bilet întreg) sau 12 lei (pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri).

 

Cea de-a zecea ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI) va avea loc între 5-12 octombrie 2017 și va avea drept temă “Orizonturi”.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi
Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: