Se deschid porţile tradiţionalei expoziţii „Flori de toamnă“ la Grădina Botanică Iași

flori-de-toamna-2013-gradina-botanica-anastasia-fatu-iasi-afisPentrul anul acesta, organizatorii au pregătit 20 de specii noi de crizanteme. Evenimentul are loc duminică, de la ora 11.00, în Sera Expoziţională a grădinii.

De duminică, 20 octombrie 2013, Grădina Botanică „Anastasie Fătu“ din Iaşi deschide cea de-a 37-a ediţie a expoziţiei „Flori de toamnă“. Astfel, atât serele, cât şi aleile grădinii vor fi ornate cu crizanteme, varză decorativă, fructe, seminţe, ardei şi diverse specii de dovlecei ornamentali. Anul acesta deschiderea va avea loc de la ora 11.00, în Sera Expoziţională a grădinii. Acolo, soprana Gabriela Enăşescu alături de Victoria Bleortz, de la Filarmonica Moldova Iaşi, şi tenorul Traian Hudumeac, de la Opera Naţională Iaşi, vor susţine un moment artistic cu numele „Cântecul toamnei prin gingăşia florilor“.

„Deşi colecţiile de plante care sunt prezentate cu prilejul acestei sărbători sunt aceleaşi, şi mă refer la crizanteme, modalitatea în care sunt expuse poate fi considerat, anul acesta, un element de noutate. Anul acesta crizantemele expuse din serii sunt asociate cu speciile exotice care sunt, în mod normal, prezente în serele respective“, a declarat prof.dr. Cătălin Tănase, directorul Grădinii Botanice.

Acesta a mai precizat că, anul acesta, expoziţia de fructe şi de seminţe vor fi prezentate în asociaţie cu plantele de la care provind şi indicaţiile terapeutice ale plantelor respective. Mai mult, în expoziţia de anul acesta, vor fi prezente 20 de soiuri noi de crizantem care au apărut de anul trecut, cinci soiuri noi de varză decorative care n-au mai fost niciodată expuse şi zece soiuri noi de cucurbitacee, de dovlecei decorativi. „Anul acesta vrem să venim cu informaţii în plus pentru cei care sunt interesaţi de cultura plantelor, ce indicaţii terapeutice au, cât şi pentru cei care sunt interesaţi de cultivarea lor“, a completat prof.dr. Cătălin Tănase. Cu ocazia aceste expoziţii vor fi deschise patru noi compartimente de seră cu plante tropicale, cactuşi şi plante suculente.

sursă: www.ziaruldeiasi.ro; autor: Cătălin HOPULELE

PROGRAM

  • Vizitatorii vor putea merge zilnic, între 09.00 şi 17.00, timp de aproape o lună de zile, până duminică, 17 noiembrie 2013.

BILETE

Preţul unei vizite este de 5 lei, iar pentru grupurile organizate 3 lei, în timp ce fotografiatul este liber.

INFO

Gradina Botanica ”Anastasie Fatu”

Adresa: Str. Dumbrava Rosie nr. 7-9

Tel.: 0232 201373

Email: gbot.is@uaic.ro

botanica.uaic.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: