Floare de Toamna si DemNet

Sambata, 12 noiembrie, ora 16:00, la magazinul Good Point din Iasi, se va lansa, cel mai tanar vin rosu romanesc al anului 2011, Floare de Toamna, dupa care prozatorul Dan Dobos, va face o pledoarie pentru literatura SF vorbind despre cum si-a imaginat un vin selenar, in cel mai recent roman al sau, DemNet. In final, asistenta va fi invitata la un concurs de cupaje care sa inchipuie un vin tanar, facut dintr-o vie ce creste… pe Luna.

Floare de Toamna 2011 este cel mai tanar produs din portofoliul Vinarte si va fi lansat pe 12 noiembrie simultan in mai multe locatii din Romania. Produs din soiul Merlot (sec, 12% alcool, IG Dealurile Olteniei-Starmina), Floare de Toamna este un vin de tip Novello (varianta italiana a mult mai cunoscutului Beaujolais Nouveau), prietenos, usor de baut, recomandat a fi consumat pana in primavara anului viitor. Floare de Toamna 2011 va fi prezentat invitatilor intr-o asociere fireasca pentru Iasi, adica alaturi de o portie de sarmale fierbinti.

Cu burta pusa la cale si cu un pahar de vin zabovind in mana, publicul va fi apoi invitat sa il asculte pe scriitorul iesean Dan Dobos, care va vorbi (scurt) despre felul in care se construieste fictiunea speculativa, cu referire concreta la vinul selenar, descris in cel mai nou roman al sau, DemNet. S-ar putea vorbi desigur si despre doctrine si democratie, mizele cartii cu pricina, dar vom respecta o veche si inteleapta povata care ne spune ca masa si vinul nu trebuie asociate niciodata cu discutiile politice.

Cu creativitatea stimulata de Floare de Toamna si de voiajul fictional prin lumea anului 2102 din DemNet, onorata asistenta se va imparti in echipe si va fi provocata sa amestece cateva soiuri de vinuri pamantene, pentru a obtine ceea ce ar putea fi un vin selenar, intr-un exercitiu de imaginatie oenologica. Rezultatele vor fi analizate de un juriu format ad-hoc. Castigatorii vor primi o sticla de Floare de Toamna dar si bilete gratuite si nominale pentru o croaziera pe Luna. Valabile in 2102.

Evenimentul este organizat impreuna cu revista Vinul.ro. Mai multe informatii puteti obtine direct de la magazinul Good Point din Iasi, telefon 0232-244.423.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: