FLASHBACK / Jimmy Page si Jeff Beck canta ”Immigrant Song”

Fostii colegi de trupa au facut echipa in 2009, cand Jeff Beck si-a primit locul binemeritat in  Rock and Roll Hall of Fame.

Cu patru ani in urma, Jimmy Page a asigurat primirea fostului sau coleg de la Yardbirds in Rock and Roll Hall of Fame, ca artist solo. Chitaristul de la Led Zeppelin a vorbit foarte calduros despre cariera stralucita a lui Beck. ”Ne intoarcem la vremea tineretii noastre, a spus el. ”Noi, simpli muritori nu puteam decat sa ne intrbam cum reuseste si sa-i aratam respectul cuvenit. Felul sau neortodox de a canta la chitara este total diferit . A reusit sa creeze un stil propriu si sa extinda muzicalitatea chitarei electrice cu sunete si tehnici nemaiintalnite inaintea lui

Inainte de acest moment, ultima intalnire a celor doi vechi prieteni avusese loc in 1992, la primirea trupei Yardbirds in Rock and Roll Hall of Fame. Discursul lui Beck din acea noapte nu a avut decat 15 secunde. ” Am facut un altfel de muzica dupa Yardbirds”, a spus Jeff. ”Cineva mi-a spus ca ar trebui sa fiu mandru in aceasta seara, dar nu sunt.Mi-au facut vant din trupa. Chiar au facut-o. Sa-i ia dracu!” Remarca a fost facuta zambind, dar Jeff a fost intr-adevar inlaturat din trupa in vara anului 1966, si pe atunci nimeni nu zambea.

Jeff Beck a privit lucrurile ceva mai serios la ceremonia din 2009. ” Am fost neastamparat toata viata si nu merit aceasta onoare” a spus chitaristul. ” Voi continua sa fie neastamparat, cred… Sunt aici o multime de oameni care m-au ajutat si as vrea sa le multumesc tuturor, asa cum le multumesc si celor care nu au facut-o.” Terminand fraza, a ridicat discret degetul mijlociu si l-a trecut usor prin par.

La finalul ceremoniei, Beck s-a alaturat fostei sale trupe pentru un scurt moment muzical care a culminat cu single-ul sau din 1967, Beck’s Bolero. Page canta la chitara in varianta originala si i s-a alaturat lui Jeff pe scena, pentru prima data dupa zeci de ani. In timpul repetitiilor au cantat numai Beck’s Bolero, dar la ceremonie au decis sa introduca si cateva acorduri din Immigrant Song in spectacol.” M-am simtit ca fiind o parte Yardbirds, o parte Zeppelin si o parte eu insumi”, a spus Beck in culise.

Pentru revista Rolling Stone  a declarat ca i-ar placea teribil sa merga intr-un tur impreuna cu Page, dar ca este inca prea devreme. Noi credem ca este o idee excelenta. Scurtul lor moment impreuna pe scena a aratat ca exista o chimie speciala intre ei. In plus, Jimmy Page nu a mai plecat intr-un turneu de multi ani, prea multi. E timpul sa iasa in fata publicului, din nou.

VEZI SI: FLASHBACK / Despre Cream si prima lor reunire dupa desfiintare

Sursa: www.rollingstone.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: