FLASHBACK/ Elvis Presley canta Unchained Melody, cu doua luni inainte de moarte

Concertul din 1977 a fost unul dintre ultimele sale concerte

Cand Elvis Presley a plecat in turneu, in luna iunie 1977, starea sa fizica era deplorabila. Avea numai 42 de ani, insa abuzul de medicamente pe baza de prescriptie medicala si obiceiurile alimentare oribile il facusera umflat, deprimat, aproape muribund. Avea inima marita, hipertensiune si dureri mari intestinale. Aproape ca nu mai dormea si ar fi trebuit sa fie in spital, insa numele lui inca vindea  iar banii erau prea buni pentru a renunta la turneu.

Trecuse mai mult de un an de la ultimul album de studio iar Tom Parker, managerul sau era hotarat sa trimita cat mai multe produse Presley in magazine. In ciuda starii sale de sanatate mai mult decat precare, Parker a aranjat ca o echipa de filmare sa realizeze un film cu concertul din 19 iunie de la Omaha pentru o emisiune  TV si un album live. Pana la urma,  filmul a fost difuzat de CBS la doua luni de la moartea sa, fara a mai iesi la suprafata, oficial. Starea lui Elvis  nu era una de care fanii sa-si aminteasca cu placere.

La doua zile dupa concertul din Omaha, echipa de filmare inca isi facea treaba, cand turneul a ajuns in Rapid City, Dakota de Sud. A fost o alta seara nereusita si trista pana cand Elvis s-a asezat la pian, spre finalul concertului,  pentru a oferi publicului o fascinanta interpretare a hit-ului ”Unchainded Melody”. In timp ce chitaristul Charlie Hodge ii tinea microfonul, Elvis a cautat adanc in interiorul sau, punandu-si intregul suflet in cantec. Trupul nu-l mai ajuta, insa vocea ramasese aproape la fel de puternica si clara. Fara nici o urma de indoiala, acesta a fost ultimul mare moment al carierei sale.

http://www.youtube.com/watch?v=uWqax9iHfRU

Turneul a mai bifat inca cinci spectacole, luand sfarsit pe 26 iunie,  la Market Square Arena, in Indianopolis, Indiana.

Concertul s-a incheiat cu melodia ”Can’t Help Falling in Love”. A murit doua luni mai tarziu.

Sursa: www.rollingstone.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “FLASHBACK/ Elvis Presley canta Unchained Melody, cu doua luni inainte de moarte”

  1. Nelu Dogar says:

    Prostii. Habar nu ai ce vorbesti.

Scrie un comentariu: