FiX Yo – atelier de dans

Vineri, 27 ianuarie 2017, ora 16 FiX, esti așteptat la un atelier de dans pe teme de House si HipHop cu Știan Claudiu, sau mai bine zis Claude.

Pe cine interesează : Tineri cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani, elevi, studenți, sau persoane pasionate de mișcare și ritm.

Ce se va întâmpla : Va fi House, 100%, cu un feeling de HipHop. Structural va fi:

  • Încălzire + Baze House + House choreo;
  • Inițiere în bazele vocabularului de House, și de acolo, o creștere progresivă în complexitate și intensitate, până se coagulează totul într-o coregrafie.

Ştian Ionuţ Claudiu (Claude, pe scurt) s-a născut dansator, în anul Domnului 1989, luna lui Decembrie, pe o zi de 13. Ca orice puşti din generaţia Revoluţiei, şi cu pasiune pentru dans, Claude a început cu Animal X şi Simplu, emulând mişcările idolilor dansatori de pe Atomic tv. Dintre toate mişcările emulate şi folosite ca material de impresionare a fetelor, niciunul n-a fost epuizat mai tare decât „Valul” Animal-Icşilor. Era nevoie de o maturizare.

Întră în şcenă două entităţi decisive: trupa de bboying MSB din Tîrgu Mureş (cu care, Claude a învăţat bazele Culturii HipHop) şi HipHop Dance Camp Romania [tabăra de la Reghin, din 2010, care a adus în ţară două nume grele din Cultură: Fabrice (Franţa) şi Eszteca Noya (Olanda), de la care, Claude a învăţat subtilităţile Culturii]. Un an mai târziu, la HipHop Dance Camp Romania 2011, Claude îl întâlneşte pe Henry “Link” McMillan, unul dintre cei trei fondatori ai dansului social HipHop (de la care îşi aprofundează bazele Culturii).

Dintre toate dansurile adoptate în Cultura HipHop, cel mai drag şi mai apropiat de sufletul lui este House-ul: un stil cu un vocabular bogat, inspirat din multe ramuri ale dansului, şi cu un spirit liber.

În Mai, 2016, Claude îl întâlneşte pe Ejoe Wilson (unul din pionerii dansului House), într-un workshop susţinut de Ejoe, la Reghin. Ejoe, pe lângă aprofundarea bazelor mişcărilor şi structurilor de House, educă şi în latura spirituală şi filozofică a cultului House; Cât despre abordarea lui Claude în întâlnirile cu houseri sau dansatori de orice fel: totul e prin House, pentru oameni, cu oameni. La urma urmei, „House is a feeling !”.

REZERVARE

Durată atelier: 3 ore. Artist fee: 40 lei. Rezervări: www.teatrufix.ro/rezerva sau 0724 92 12 12 (intre 17:00 și 21:00). Dress code: Echipament lejer.

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

E-mail: teatrufix@yahoo.com

Web: www.teatrufix.ro

FB: www.facebook.com/TeatruFix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: