FITPT 2013 / Teatrul ACT Bucureşti: CAPRA CU TREI IEZI, studiu gastronomic

Luni, 7 octombrie Ora 19, sala mare a Teatrului Luceafarul – Teatrul ACT Bucureşti: CAPRA CU TREI IEZI, studiu gastronomic

Ludic, cum îl ştim, regizorul Alexandru Dabija a pornit, cu cîţiva ani în urmă, în reinterpretarea pentru cei mari a operelor pentru cei mici scrise de Ion Creangă. A început cu OO!, un superb spectacol realizat la Teatrul Tineretului Piatra Neamţ după Punguţa cu doi bani, a continuat cu Absolut, după Ivan Turbincă şi Capra cu trei iezi – studiu gastronomic după Capra cu trei iezi, ambele la Teatrul Act, şi cu O ladă, după Fata babei şi fata moşneagului, la Teatrul Tineretului Piatra Neamţ.

După ce ne-am încercat puterile cu metafizica din Ivan Turbincă în spectacolul  Absolut!, ne avîntăm în psihologia abisală a cruzimii şi răzbunării din Capra cu trei iezi, iar studiul pe care îl propunem este în primul rînd unul gastronomic, pentru că moartea este, invariabil, însoţită de haleală. Cei ce rămîn, mănîncă pentru că trăiesc”, zice Alexandru Dabija.

Îi botează pe iezi Costică, Florinel si Mihăită, după numele actorilor care îi interpretează, Constantin Drăgănescu, Florin Dobrovici şi Mihai Calotă, îi maturizează, atribuindu-le caracteristici ale tinerilor din ziua de azi. Lupul este ipostaziat de Andi Vasluianu, iar Capra, de Emilia Dobrin, actriţa obţinînd pentru acest rol o nominalizare la Premiile UNITER pentru Cea mai bună actriţă.

Cu: Emilia Dobrin (Capra), Andi Vasluianu (Lupul), Constantin Drăgănescu, Florin Dobrovici, Mihai Calotă (Iezii)
Regia: Alexandru Dabija

Bilete: la casieria Teatrului; 20 lei

INFO

www.luceafarul-theatre.ro/

www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: