Firma canta LIVE la Teatru Fix

firma-teatru-fix

Sunteti invitati joi, 6 august 2015, de la ora 22:00, la Teatru Fix pentru un super-concert al trupei Firma, o poveste muzicala inceputa in 2001 si imbogatita anul trecut cu un nou album.

Povestea începe în liceul Spiru Haret, București. După 3 ani de liceu, Lix și Rocca, colegi de clasă, află că amândoi fac muzică. Cei doi pun la cale un proiect ce de-a lungul timpului poartă diferite titulaturi. În primăvara lui 2001, proiectul capătă denumirea Firma și se completează prin venirea lui Robert Lama, a lui Erhan și a lui Sorin Burcaș.

La puțin timp de la înființare, Rocca și Lix scriu scenariul pentru clipul piesei La orbire și îl regizează. Piesa este imediat introdusă în heavy-rotation pe Atomic TV și MTV, ajungând pe locul 1 în topul românesc al MTV-ului în numai 2 săptămâni. Urmează o serie de concerte în cele mai cunoscute cluburi bucureștene cum ar fi Fire, Union Jack sau Club A.

Firma își continuă drumul, concertând în Buzău (Top T) și în Iași. Reacțiile pozitive ale presei și ale oameniilor din industria muzicală românească îi conving pe artiști să-și finalizeze albumul de debut. Astfel, la sfârșitul lui 2002, Firma renunță la concerte și termină albumul La Orbire, avându-l pe Rocca producător muzical.

Cei cinci și-au petrecut aproape întregul an 2002 în studioul de înregistrări, creând un album care le-a adus un contract record în 2003. Curând după semnarea contractului, trupei Firma i s-a alăturat o altă forță creativă importantă a showbiz-ului românesc, Andreea Păduraru, care le-a regizat două dintre videoclipurile lor: ”Nimeni” și “Important”.

După aproape trei ani de pauză, anul 2007  înseamnă revenirea trupei Firma. MediaPro Music este casa de discuri unde Rocca & Co lansează, în luna noiembrie în Music Club din București, albumul ”Exit”, un material mai elaborat, cu un sound matur și foarte așteptat pe piața muzicală din România. Baby Is Crying este primul extras pe single, iar regia clipului piesei poartă semnatura aceluiași Rocca, impreună cu Bogdan Popoiag.

După nominalizările la MTV European Music Awards 2004 la categoria ”Best Romanian Act” din 2004 și MTV Romanian Music Awards pentru ”Best Rock Band” din 2005, Firma devine prima trupă românească nominalizată la o secțiune internațională. Aceasta se intitulează New Sounds of Europe și este găzduită de MTV EMA 2007, eveniment ce are loc în data de 1 noiembrie 2007 la München, Germania. Firma a reușit să ajungă printre cele trei finaliste ale categoriei, devansând alți 15 artiști printre care și Sunrise Avenue (Finlanda) și The Klaxons (Marea Britanie).

Datorită apariției la acest eveniment, Firma s-a bucurat de aprecierile unor artiști precum Wyclef Jean, Snoop sau Foo Fighters. Peste puțin timp, Firma a reușit o performanță remarcabila, devenind prima formație româneasca care a intrat în playlist-ul cunoscutului post muzical VH1 Europe, cu videoclipul piesei ”Baby is crying”, primul extras pe single de pe albumul ”Exit”.

În octombrie 2014, după 7 ani de absență, trupa Firma a revenit pe scena muzicală cu un nou album, intitulat ”Descântece”.

BILETE SI REZERVARE

Intrare: 15 lei. Rezervări: www.teatrufix.ro/rezerva sau 0724 92 12 12 (între 12:00 și 18:00)

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

E-mail: teatrufix@yahoo.com

Web: www.teatrufix.ro

FB: www.facebook.com/TeatruFix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: