FITPT 2012 / vineri, 12 octombrie

Ora 10 – Renard, vulpoiul (Poppenteater Frans Hakkemars Uithorn, Olanda)

  • sala mică, pentru copii

Ora 11 – Public Familiarity in Feijenoord

  • sala mică, film documentar pentru specialişti

Ora 11 şi 18 – Nastratin Hogea (Les Déménageurs Associés Franţa)

  • sala mare, pentru copii şi tineret

Ora 18,30 O noapte furtunoasă (Teatrul Masca Bucureşti)

  • Palas Mall, pentru tineret şi adulţi

CONCURS

Castiga invitatii de doua persoane la spectacolele de vineri, 12 octombrie (Renard, vulpoiul si Nastratin Hogea) . Trimite pe adresa iasifun@ziaruldeiasi.ro titlul spectacolului la care vrei sa mergi . Asteptam raspunsurile voastre pana joi, 11 octombrie, ora 12.00. Nu uitati sa precizati cum va numiti si un numar de telefon!

Invitatia pentru spectacolul Nastratin Hogea a fost castigata de Tenu Andreea Lucia.

DETALII

Renard, vulpoiul – Poppenteater Frans Hakkemars Uithorn, Olanda

Frans Hakkemars

Spectacolul are la bază adaptarea unei vechi poveşti scrise în jurul anului 1200 de un călugăr olandez şi a unei poveşti a călugărului italian Francisc din Assisi, cunoscut, printre altele, ca un protector al animalelor. În una din plimbările sale, Fratele Francis îl întâlneşte pe Renard, vulpoiul, care îi promite că îl ajută să scape de invazia de şoareci din mănăstire. Dar Renard pare mai degrabă interesat de Coppe, puiul de găină preferat al Fratelui Francis. Şmecheriile şi glumele lui Renard îl agasează pe răbdătorul călugăr. Va deveni Renard un membru al mănăstirii? Se va transforma el într-un călugăr decent? Cine va fi câştigător la final?

Concept şi interpretare: Frans Hakkemars

4 – 8 ani, 30 de minute, în engleză, cu traducere simultană

“Public Familiarity in Feijenoord”, film documentar

Filmul a fost realizat în vara lui 2011 şi se focalizează asupra felului în care activitatea artistică poate îmbunătăţi viaţa în zone şi cartiere defavorizate, utilizând exemplul Droom Theatre din Rotterdam.

Ideea şi regia: Joanne Oussoren

Filmări şi montaj: Rick Messemaker, André Schreuders, Rolf Versteegh

Păpuşar: Frans Hakkemars

Costumes: Ine Keitz

Nastratin HogeaLes Déménageurs Associés Montreuil Franţa

nastratin_hogea

Foarte populare în Orient, povestirile despre Nastratin Hogea sunt amuzante, dar au şi un conţinut filosofic şi satiric. Fără să fie moralizatoare, apelând la logica bufonului, ele vorbesc despre responsabilitate, dreptate, denunţă lăcomia şi prostia într-o lume burlescă. Personajele din spectacol sunt Nastratin, soţia sa, vecinii, sultanul, gură-cască, cei care dau sfaturi, hoţii, o întreagă lume. Compania franceză propune un spectacol muzical, surprinzător, cald, în care obiecte banale devin personaje. Les Déménageurs Associés se definesc ca un teatru deschis spre toate artele: muzică, arte plastice, coregrafie, artele circului.

Regia şi decorurile: Jean Louis Crinon

Actori şi muzicieni: Franck Douaglin, Sylvie Garbasi, Bruno Dubois

Costume: Olga Papp

Muzica: Manu Dubois

55 min, peste 6 ani, în limba franceză cu supratitrare

Mai multe despre spectacol: http://iasifun.ziaruldeiasi.ro/spectacolul-Nastratin-Hogea

O noapte furtunoasăTeatrul Masca Bucureşti
de I.L. Caragiale

noapte_furtunoasa_4

Jupân Dumitrache, cherestegiu şi căpitan în Garda civilă, merge la spectacol la Grădina Iunion împreună cu Veta, consoarta şi Ziţa, cumnata dumisale. Foarte atent la onoarea de familist, observă că Rică Venturiano priveşte insistent la damele sale. Povestea aceasta i-o spune cu lux de amănunte colegului de rond, ipistatul Nae Ipingescu. Rică se îndrăgostise de fapt de Ziţa, de la care primeşte un bileţel prin care este invitat la ea acasă. Încurcând numerele de la poartă, Rică nimereşte acasă la jupân Dumitrache, stârnind un scandal de pomină. Dar totul este bine când se termină cu bine! Spectacolul de la Iunion merge înainte, odată cu soarele, odată cu lumea!

Distribuţia: Sorin Dinculescu (Jupân Dumitrache),  Cosmin Creţu (Ipingescu), Ana Maria Pîslaru (Veta), Dora Itode  (Ziţa), Valentin Mihalache (Chiriac), Emilia Manea (Spiridon), Cristian Neacşu (Rică Venturiano), Nicolae Pungă (Ţîrcădău), Robert Poianu (Fotograful), Alina Crăiţa (Dansatoare), Ana Sivu Daponte, Oana Dragnea (Dansatori Union),  Mihai  Mălaimare (Caragiale).

Scenariul şi regia – Mihai Mălaimare

Scenografia – Sanda Mitache

Muzica – Cristian Vlad

Spectacol de statui vivante, pentru tineret şi adulţi

INFO

www.luceafarul-theatre.ro

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Turneul de șah Rotary Iași Copou, ediția I

Capodopere ale muzicii corale

Concert simfonic. Dirijor: CRISTIAN OROȘANU

Cântecul numelor uitate | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: