FITPT 2012 / miercuri, 10 octombrie

Ora 10”Ceva” ciudat (Teatrul Lempen Marea Britanie)

  • sala mică, pentru copii

Ora 11Cenuşăreasa, versiune comică (Teatrul “La Porţile Narvei” Sankt Petersburg Rusia)

  • sala mare, pentru copii

Ora 18,30 – Film documentar Luceafãrul: Personaje la scenã deschisã

  • sala mică

DETALII

”Ceva” ciudat, Teatrul Lempen Marea Britanie

Ceva ''ciudat''

Peter Grimm este descendentul celebrilor Fraţi Grimm, de la care a moştenit talentul de povestitor şi ale căror basme le spune aşa cum au fost scrise acum 200 de ani. Însă odată cu moştenirea a venit şi o… fantomă. Când şi-au scris poveştile, Fraţii Grimm au închis ceva într-o cutie. Cutia au aruncat-o în mare, iar acum acel ”ceva”, acel element năzdrăvan şi sălbatic, a revenit, aruncat la ţărm de flux. Peter deschide cutia şi eliberează ciudăţenia, adăugând-o în câteva fragmente din poveştile Fraţilor Grimm. Pe care le face astfel şi mai surprinzătoare, punând imaginaţia privitorilor la treabă. Spectacolul a fost jucat în festivaluri internaţionale din Germania, Irlanda, Elveţia, Taiwan, Finlanda, Austria, Luxemburg etc.

Regia: Caroline Astell-Burt

Păpuşi: Liz Lempen

Muzica: Daniel Lempen

Interpretează: Daniel Lempen

Peste 5 ani, 55 minute, în engleză cu traducere simultană

Cenuşăreasa, versiune comică, Teatrul “La Porţile Narvei” Sankt Petersburg Rusia

cenusareasa_comica_1

Toată lumea ştie din copilărie povestea Cenuşăresei! Dar din punctul de vedere al imaginaţiei clovnilor, ea poate fi transformată, iar personajele cunoscute pot fi prezentate cu totul altfel! O fetiţă şi un băiat ajung în mod miraculos în povestea Cenuşăresei şi devin eroii săi. În călătoria lor prin poveste, vor întâlni o mamă vitregă şi pe fata ei, o zână şi pajul ei credincios, vor participa la baluri, miracole şi, desigur, totul se va încheia cu un final fericit.

Teatrul condus de Valentina Lutz joacă la sediu aproximativ 400 de spectacole pe an, dar participă şi la festivaluri în Rusia, Danemarca, Germania, Suedia, Finlanda etc. Misiunea sa artistică este să perfecţioneze arta teatrului pentru copii, conservând totodată tradiţiile şcolii ruseşti de actorie.

Distribuţia: Anna Rusyaeva  (Cenuşăreasa, Fata), Innokentij Grab  (Prinţul, Băiatul), Artem Belozerov (Tatăl),  Svetlana Gubinskaya (Mama Vitregă), Pavel Moskalev (Regele, Pajul) Ludmila Menshikova (Fiica  vitregă)

Regia: Roman Kamhen

Scenografia: Alexander Dubrovin

50 min, peste 7 ani, spectacol nonverbal

Teatrul “Luceafărul”: Personaje la scenă deschisă

Primul film documentar despre Teatrul “Luceafărul” este un mediu-metraj documentar, o scurtǎ istorie în imagini a aşezǎmântului aşa cum arată şi funcţionează în prezent. Protagonişti sunt artiştii teatrului, cei ce întruchipează sute de personaje pentru un public foarte larg, de la preşcolari la adolescenţi, tineri şi adulţi. Filmul încearcă să învingă efemeritatea spectacolului, a cărui existenţă e dată de durata impusă de ridicarea şi coborârea cortinei. Dar şi să pătrundă în trecutul unei instituţii, sǎ arate aspecte necunoscute publicului, din culise, cele care preced premiera unui spectacol, ce înseamnă să fii actor, să pregăteşti un rol, frământările, neliniştile şi bucuriile întâlnirii cu publicul.

Regia: Alexandru Condurache

Imagine: Valentin Burlacu

Montaj: Victor Stoian

Producător Daniel Penteleiciuc

Cunsultant de specialitate: Oltiţa Cîntec

INFO

www.luceafarul-theatre.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Sneakerși în ediție limitată la GRID, noua locație din Palas

Expoziție inedită de construcții LEGO, la Iulius Mall Iași

VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Scrie un comentariu: